Elvețienii de la Clariant fac recrutări pentru fabrica pe care o construiesc în județul Dolj

ACTIVITATE. Odată ce fabrica va fi operațională, va prelucra circa 250.000 de tone de paie și va produce 50.000 tone de etanol celulozic.

Echipa locală a companiei Clariant a ajuns la 26 de persoane, după ce, recent, 11 noi angajați s-au alăturat echipei de producție. Patru dintre ei sunt șefi de echipă și vor coordona procesele de producție din fabrică.

Noii angajați au început pregătirea la uzina pre-comercială sunliquid din Straubing, Germania, iar în lunile trecute au urmat un program intensiv de training. O altă parte a procesului de formare se desfășoară în România, prin colaborarea cu Universitatea din Craiova. Prin acest parteneriat, noii membri ai echipei Clariant sunt implicați în diverse proiecte și beneficiază de cursuri avansate de limba engleză, chimie și IT.

“Proiectul sunliquid avansează, nu numai din punct de vedere al recrutării și al formării noilor membri ai personalului, ci și al lucrărilor de construcție. Am atins o serie de repere importante, precum finalizarea fundațiilor și instalarea primelor echipamente de mari dimensiuni”, declară Dragoş Gavriluţă, director de proiect sunliquid România.

Credem că te-ar interesa și: Spune-mi ce ai făcut de COVID-19, ca să-ți spun ce fel de angajator ești

Odată ce fabrica va fi operațională, va prelucra circa 250.000 de tone de paie și va produce 50.000 tone de etanol celulozic. Etanolul celulozic este un  biocombustibil avansat, sustenabil și neutru din punct de vedere al dioxidului de carbon, ce poate fi utilizat cu ușurință în infrastructura auto actuală.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Fabrica sunliquid se construiește pe un teren cu o suprafață de 98.000 mp. Constructorul este o companie românească, iar lucrările sunt realizate cu ajutorul unei echipe formate din 800 de muncitori, în faza de vârf. Finalizarea fabricii este preconizată pentru 2021.

sunliquid este o metodă biotehnologică inovatoare de producere a etanolului celulozic din reziduuri agricole, cum ar fi paie, tulpină de porumb sau trestie de zahăr. Prin procesul complet integrat şi optimizat, biocatalizatorii specifici materiei prime descompun celuloza şi hemiceluloza cu randamente ridicate, în condiţii stabile de prelucrare, în zahăr fermentabil. Procesul integrat de producţie a biocatalizatorilor oferă flexibilitate şi reduce costurile de producţie. În etapa următoare, un organism de fermentare optimizat transformă simultan C5 şi C6 în etanol cu randamente ridicate şi timpi de reacţie scurşi. Un proces de purificare extrem de optimizat este esenţial pentru a permite întregii energii necesare procesului să fie derivată din produsele secundare, precum lignina insolubilă.

Din iulie 2012, Clariant operează o fabrică pre-comercială în Straubing, care produce până la 1.000 de tone metrice de etanol celulozic pe an. În septembrie 2018, a anunţat investiţia într-o primă instalaţie comercială de acest fel, în România. Compania acordă licențe de utilizare a tehnologiei sunliquid la nivel global. Până acum, a semnat patru acorduri de licență, cu jucători de renume din industrie din Slovacia, Polonia, Bulgaria și China. Clariant este o companie axată pe produse chimice  de specialitate, cu sediul în Muttenz, lângă Basel/ Elveţia. La 19 decembrie 2019, avea 17.223 de angajaţi. În anul fiscal 2019, a înregistrat vânzări de 4.399 miliarde de franci elveţieni. Compania activează în trei domenii de business: Produse Chimice de Îngrijire, Cataliză, și Resurse Naturale.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share