EXEC-EDU: Peste o treime dintre manageri și antreprenori investesc în propria dezvoltare și își achită cursurile de leadership din surse proprii

Foto: Jo Szczepanska

Cererea pentru cursurile de leadership și dezvoltare a abilităților manageriale se află pe un trend ascendent și a cunoscut un avans de 20 la sută, față de anul trecut, arată datele companiei de training EXEC-EDU, liderul pieței de executive education.

Creșterea interesului pentru dezvoltarea acestor abilități este o tendință globală, datorată schimbării modelelor de leadership, tendință accelerată de modul de lucru remote și de provocările aduse de imprevizibilitatea economică și de contextul geopolitic. În acest peisaj complet diferit, managerii au devenit tot mai interesați de dezvoltarea lor personală.

“Deși se vorbește de atâta vreme despre necesitatea de a forma lideri, decalajul de competențe este tot mai mare. De aceea, vedem tot mai des cum liderii își iau dezvoltarea în propriile mâini și aleg să investească ei înșiși în reskilling, ținând cont de actualul context economic. Este o investiție absolut necesară pentru a se adapta acestor schimbări, care necesită un leadership colaborativ și agil, axat pe tehnologie și pe starea de bine a oamenilor”, spune Oana Scarlat, CEO EXEC-EDU.

Organizațiile consideră, în proporție de 93 la sută că dezvoltarea noilor abilități de leadership este importantă sau foarte importantă, însă doar 15 la sută au investit în formarea lor și au considerat-o o prioritate pe agenda top managementului, conform unui studiu Boston Consulting Group, derulat în 2022.

Din analiza EXEC-EDU rezultă că peste 30 la sută dintre manageri și antreprenori sunt responsabili de propria dezvoltare și își achită cursurile de leadership din surse proprii. EXEC-EDU lucrează permanent la actualizarea cursurilor pe care le pune la dispoziția liderilor. Compania a introdus în cel mai căutat curs din portofoliul său, Leadership 360°, un modul prin care ei își pot cunoaște mai bine stilul de leadership printr-o experiență inedită, la manej, ghidată de cai.

Oana Scarlat, CEO @ EXEC-EDU.

“Educația ghidată de cai, introdusă cu ajutorul partenerilor de la Horse Touch, este, probabil, cel mai potrivit tip de învățare experiențială pentru un lider. Învățarea este accelerată pentru că ne adresăm tuturor celor trei planuri – mentalul, dar și emoțiile și acțiunea. Astfel ia startul procesul de autocunoaștere din cursul Leadership 360°, un program transformațional unde fiecare participant parcurge, împreună cu un coach, și un plan individual de dezvoltare în paralel cu sesiunile cursului”, arată Oana Scarlat.

Participanții care aleg să urmeze cursurile de leadership din portofoliul EXEC-EDU vin din industrii diverse, precum producție, IFN, asigurări, farma, retail, FMCG, hospitality, marketing, ONG.

Leadership 360° este singurul program complet şi integrat din România, care dezvoltă cel puţin zece competenţe necesare unui lider de succes. Se adresează managerilor de top sau de mijloc, team liderilor, coordonatorilor de proiecte, dar și antreprenorilor, liber profesioniştilor – medici, avocaţi, contabili, angajaţilor cu potenţial crescut și oricărei persoane cu rol de lider.

DESPRE EXEC-EDU

Cu o prezență de peste 15 ani, este liderul pieței de executive education – segmentul de top al pieței de training -, cu o echipă de peste 40 de traineri și experți și aproape 20.000 de cursanți. Portofoliul său cuprinde circa 70 de programe, iar oferta este structurată pe patru linii principale de activitate: programe de dezvoltare pentru C-level, programe de management, cursuri de specializare în domenii profesionale extrem de actuale, de nișă și workshop-uri de well-being. Cele patru direcții includ nu numai programe de training, ci și coaching, mentoring, consultanță. În 2019, a obținut premiul Gold Award în topul celor mai bune companii de training din România, în urma unei cercetări derulate de Learning Network, la care au participat peste 500 de manageri și specialiști de resurse umane.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share