Expertul în securitate cibernetică Cristian Mocanu a devenit primul Certified Ethical Hacker Master din România

În urma certificării obținute de la Consiliul Internațional de Consultanți în E-Commerce, cunoscut și ca EC-Council, furnizor global de servicii de training și de certificare în securitate cibernetică, expertul Deloitte în securitate cibernetică Cristian Mocanu a devenit primul Certified Ethical Hacker (CEH) Master din România.

Un hacker etic certificat este specializat în detectarea vulnerabilităților sistemelor IT și în folosirea cunoștințelor și instrumentelor specifice unui hacker, dar într-o manieră legală și legitimă, cu scopul de a evalua nivelul de securitate a sistemelor.

Acreditarea CEH Master include metodologii de hacking etic și sesiuni practice de training bazate pe scenarii din viața reală, similare situațiilor cu care se confruntă hackerii etici în activitatea lor. Pentru a obține această certificare, candidații sunt supuși unei examinări teoretice de patru ore (CEH) și unei evaluări practice de șase ore (CEH Practical). Împreună, cele două examene validează faptul că un candidat deține cunoștințele și competențele necesare pentru a efectua teste de penetrare a bunurilor și resurselor IT (infrastructură IT, aplicații), într-o manieră etică.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Cu peste zece ani de experiență în IT, dintre care opt în securitate IT, Cristian Mocanu este Consultant Senior în Managementul Riscului Cibernetic la Deloitte România și instructor în securitate cibernetică la Deloitte Academy, divizia de training a Deloitte România. A lucrat cu companii private și autorități publice și a gestionat proiecte ample de infrastructură și de securitate. Face parte din echipa Deloitte România de Penetration Testing și Ethical Hacking și din echipa globală de testare Deloitte Red Team, rol în care coordonează proiecte complexe pentru companii din domenii precum servicii financiare, educație, sănătate, producție și telecomunicații. Pe lângă CEH Master, deține și alte certificări, printre care EC-Council Certified Instructor, Licensed Penetration Tester Master, EC-Council Certified Security Analyst, Offensive Security Certified Expert, Offensive Security Certified Professional și Red Hat Certified Engineer.

Echipa Deloitte România de consultanță în risc cibernetic este specializată în strategie cibernetică, verificări de securitate, detectarea și gestionarea amenințărilor cibernetice, evaluarea vulnerabilităților, penetration testing, revizuire de coduri sursă, red-team testing, procese și tehnologii de gestionare a incidentelor de securitate. În plus, oferă cursuri și certificări recunoscute internațional, prin Deloitte Academy. Deloitte este și centru oficial autorizat de training pentru EC-Council în România.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share