Fabrica de anvelope Continental din Timișoara are un nou director general

Din 1 aprilie, Continental l-a numit pe Șerban Nicolescu în rolul de director al fabricii de anvelope din Timișoara, una din cele mai moderne și strategice unități de producție ale corporației.

Șerban Nicolescu îi urmează în funcție lui Matthieu Turlure, care a ocupat acest post timp de doi ani și care își continuă activitatea în altă locație, în aceeași companie.

Noul director general face parte din echipa Continental din 2011 și aduce cu el o vastă experiență în domeniul producției. A fost manager de arie în fabrica de anvelope Continental din Sarreguemines (Franța), manager de producție Continental Anvelope Timișoara și Head of Focus Factory User Experience la megafabrica automotive din Timișoara a Continental. De-a lungul parcursului său profesional, a dezvoltat abilități de leadership conducând echipe mari și a aprofundat standardele de calitate ale industriei automotive.

Unitatea de producție din Timișoara este una din cele mai mari fabrici de anvelope din Europa ale grupului și unul dintre marii contribuitori economici din regiune. În 25 de ani de activitate, a produs și a livrat la nivel global peste 300 de milioane de anvelope. Produce o gamă largă de anvelope pentru autoturisme și vehicule comerciale ușoare, cu dimensiuni între 13 și 20 de inci, inclusiv anvelope de înaltă performanță (UHP – Ultra High Performance), anvelope inovatoare pentru mașini electrice și anvelope pentru vehicule comerciale ușoare (VAN).

Între 1999 și 2023, Continental a investit peste 2,3 miliarde de euro în activităţile din România. Toate cele trei domenii de activitate ale companiei sunt reprezentate aici. Continental deţine cinci unităţi de producţie și patru centre de inginerie, în Timişoara, Sibiu, Carei şi Iaşi, și un centru de distribuţie a anvelopelor în București. La finalul lui 2023, avea peste 20.300 de angajaţi, dintre care peste o treime reprezentată de ingineri și informaticieni, și va continua să angajeze în funcție de viitoarele proiecte.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share