Banner

Farmaciile care nu vor raporta zilnic stocurile de medicamente își pot pierde autorizația

Foto: guv.ro

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, avertizează că are în vedere introducerea unor sancțiuni pentru cei care nu raportează zilnic stocurile de medicamente.

Sancțiunile nu vor fi doar pecuniare, ci se va merge până la ridicarea autorizației de funcționare și pentru depozite, “indiferent de mărimea și vizibilitatea lor”, și pentru farmacii. “Sancțiunile vor fi prevăzute în lege. Avem pregătite modificări pentru Legea sănătății și pentru Legea farmaciei, modificări ce privesc aceste sancțiuni. Subiectul este sensibil și sancțiunile vor fi ajustate în așa fel încât să realizăm cât este de sensibil subiectul, pentru că nu este sensibil pentru minister, ministru, secretar de stat. Subiectul este sensibil pentru pacienți. Trebuie să avem o imagine clară, în așa fel încât pacienții să aibă acces, în orice moment, la toate medicamentele de care au nevoie”, declară Florian Bodog (foto).

Potrivit acestuia, raportarea facturilor este foarte importantă, pentru că sunt operatori care cumpără medicamente pe un alt circuit decât cel normal și le pun în vânzare. Conform proiectului de modificare a Ordinului 1345/2016, situația stocurilor și a operațiunilor comerciale cu medicamentele de uz uman se transmit către Ministerul Sănătății și Agenția Națională a Medicamentului, și a Dispozitivelor Medicale (ANMDM) prin sistemul electronic de raportare.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share