Sibiu: Faurecia, Desleeclama și Lugera oferă 170 de joburi, la o mini-bursă a locurilor de muncă

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Sibiu desfășoară o campanie de înscriere la un program de formare profesională a tuturor șomerilor indemnizați. Cu această ocazie, AJOFM Sibiu organizează și o mini-bursă a locurilor de muncă.

Faurecia România oferă 100 de posturi (operator coasere, controlor calitate, muncitor necalificat), Desleeclama Eastern Europe pune la bătaie 20 de posturi (finisor textile, operator la mașini de tricotat circular, operator bobinator, țesător), iar Lugera & Makler are disponibile 50 de posturi (operator mașini unelte semiautomate și automate, controlor calitate, operator logistică). Acțiunea organizată de AJOFM Sibiu se desfășoară în 12 și 13 iunie, în Sibiu (la Centul de Formare Profesională a Adulților) și Mediaș (la sediul agenției), iar în 14 iunie, la Avrig și Agnita (la sediul punctelor de lucru).

Prin planul de formare profesională pentru 2017, AJOFM Sibiu și-a propus organizarea de programe de formare profesională în meseriile de administrator pensiune turistică, bucătar, contabil, cameristă, comunicare limba engleză, comunicare limba germană, designer pagini web, frizerie-coafor-manichiură-pedichiură, inspector/referent resurse umane, instalator instalații tehnico-sanitare și de gaze, inspector în domeniul sănătății și securității în muncă, lucrător în comerț, lucrător în structuri pentru construcții, manager proiect, sudor, maseur și operator intoducere validare și prelucrare date.

“Una dintre cele mai importante măsuri active pentru creșterea gradului de ocupare a forței de muncă este formarea profesională, deoarece prin asigurarea creșterii și diversificării competențelor profesionale ale șomerilor se ating concomitent două obiective: satisfacerea solicitărilor imediate pe piața muncii și anticiparea evoluțiilor viitoare ale pieței muncii. Astfel, persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă li se oferă posibilitatea dobândirii cunoștințelor teoretice și practice specifice unei noi meserii care să mărească șansele ocupării unui loc de muncă”, precizează conducerea AJOFM Sibiu.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share