Ilinca Rosetti a fost numită președinte al Consiliului de Administrație al First Bank, al cărei vicepreședinte este din 2019.

Partener operațional în compania de investiții J.C. Flowers & Co., Ilinca Rosetti a fost implicată și în achiziția Bank Leumi, unde a deținut funcția de președinte al Consiliului de Administrație până la finalizarea fuziunii cu First Bank, la 30 aprilie 2020. La First Bank, își va păstra funcțiile de președinte al Comitetului pentru Transformare și al Comitetului de Risc din Consiliul de Administrație.

“Un sistem de guvernanță puternic este un factor-cheie de succes în instituțiile solide și sprijină demersul proceselor de schimbare inițiate. Sunt convinsă că echipa Consiliului de supraveghere va contribui, împreună cu conducerea First Bank, la realizarea misiunii sale de a crea o valoare excelentă pentru clienții săi și de a redefini modul în care ei experimentează activitatea bancară pe piața românească”, declară Ilinca Rosetti.

Credem că te-ar interesa și: Spune-mi ce ai făcut de COVID-19, ca să-ți spun ce fel de angajator ești

În 2019, First Bank a înregistrat un profit brut de 139 de milioane de lei, în creștere față de decembrie 2018, când banca a raportat pierderi. În prima jumătate a anului 2020, First Bank a finalizat integrarea Bank Leumi, achiziționată în 2019, și migrarea tuturor sistemelor într-o platformă unică. Banca deține o cotă de 1,42 la sută din piața bancară națională. Planurile First Bank implică o dezvoltare în mod organic, dar și prin achiziții ale unor entități compatibile.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

First Bank are sediul la București și operează prin 59 de sucursale. Are aproape 1.000 de angajați și circa 130.000 de clienți activi. J.C. Flowers este una dintre principalele firme din domeniul investițiilor private, dedicată investițiilor globale în industria serviciilor financiare. Fondată în 1998, a investit peste 15 miliarde de dolari în 52 de companii de portofoliu din 17 țări, într-o varietate de sub-sectoare ale industriei financiare, printre care domeniul bancar, asigurări și reasigurări, firme de valori mobiliare, servicii financiare specializate și servicii de management al activelor. J.C. Flowers gestionează active de circa șase miliarde de dolari și are birouri în New York și Londra.

Abonează-te la newsletter

Cele mai proaspete știri de pe AngajatorulMeu.ro, direct pe adresa ta de mail.

S-ar putea să-ți placă

Farmexim și Help Net vor avea șefi noi, din februarie

Distribuitorul de produse farmaceutice Farmexim și rețeaua de farmacii Help Net Farma…

A&D Pharma: CEO-ul Robert Popescu părăsește compania, după 10 ani

În urma integrării A&D Pharma în Dr. Max Group, Robert Popescu, CEO…

Ex-vicepreședintele executiv al Bancpost este noul şef al riscului la Patria Bank

Din 7 ianuarie, Codin Radu Năstase preia funcția de şef al administrării…

CEC Bank are o nouă conducere executivă

Laurenţiu Mitrache şi Bogdan Neacşu au preluat conducerea executivă a CEC Bank,…