Florin Oprița, fostul muncitor pe șantier, căruia florile i-au salvat viața

Foto: Consiliul Județean Sibiu

Florin este florar, iar numele-i este, parcă, predestinat.

A muncit în construcții, în Germania, Italia și Spania, însă praful, frigul și munca grea l-au readus acasă, în Sibiu. A fost foarte bolnav, iar când s-a pus pe picioare s-a apucat de floricultură. Acum simte că florile i-au salvat viața.

La cinci minute de Sibiu, la Cristian, Florin Oprița și-a construit o seră în care cultivă flori. Îl ajută soția sa, Andreea, pe care o consideră cea mai frumoasă floare din lume. Fostul șantierist a schimbat gletiera și lopata cu săpăliga, stropitoarea, foarfecile de grădină și cam cu tot ce-i este de trebuință unui floricultor. Vara trecută, a fost călcat de hoți, care i-au furat majoritatea uneltelor și o roabă.

Din noaptea furtului, a luat o decizie importantă: ziua trudește, iar noaptea își păzește florile. A adus un microbuz în care doarme. Sunt luni de când n-a mai dormit acasă, în pat. Poate părea ciudat, însă Florin nu le poartă sâmbetele celor care au furat de la el: “Or fi fost unii mai sărmani ca mine”.

În fiecare toamnă, plantează, fără să ceară un leu, crizanteme multicolore, în fața Unității de Primiri Urgențe de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu. “Mama a lucrat aici 33 de ani. A fost infirmieră la Ginecologie. Nu a apucat pensia, s-a prăpădit. Toamna, aduc aceste flori cu gândul la ea, că mă vede din Cer. Vreau să știe că am rămas același om bun, că încă sunt băiatul ei”.

Florin poate fi găsit înconjurat de flori, în fiecare sâmbătă, la Piața Volantă Transilvania, sau vinerea, în curtea Consiliului Județean Sibiu, alături de alți producători locali veniți din județul Sibiu sau din cele învecinate.

Prietenii noștri de la Generix Group Romania ne susțin să descoperim, în fiecare zi, oameni care inspiră. Poți afla mai multe despre ei aici: https://bit.ly/3oWaG8b.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share