Din 12 februarie, Gheorghe Lăpădat conduce Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM).
Gheorghe Lăpădat are o experiență de peste 30 ani în sistemul financiar-bancar românesc, în care a ocupat poziții-cheie de coordonare și conducere. Domeniile sale de expertiză sunt legate de creditare, garantare, consultanță, contabilitate și audit financiar.
Absolvent al Facultății de Științe Economice din cadrul Universității din Craiova, a obținut, în 2007, titlul de Doctor în Economie, acordat de aceeași universitate. A publicat, ca autor, colaborator și coautor, o serie de articole științifice pe teme economice și un Manual universitar de Microeconomie. În ultimii 14 ani, a fost director general al Fondului Local de Garantare Craiova-Filiala FNGCIMM IFN. Din martie 2018, este director general adjunct al FNGCIMM București.
Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele
Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM SA-IFN) este o instituție financiară nebancară, cu capital de risc, înființată pentru facilitarea accesului IMM-urilor la finanțări, prin acordarea de garanții pentru instrumentele de finanțare contractate de la bănci comerciale sau din alte surse. Instrumentează programe guvernamentale destinate relansării economice, dezvoltării mediului de afaceri și creării și susținerii de locuri de muncă, și funcționează ca o societate comercială pe acțiuni, cu acționar unic statul român, sub supravegherea prudențială a BNR.
FNGCIMM colaborează cu 27 instituții financiare, în baza unor convenții de lucru. Garanția FNGCIMM este cea mai lichidă garanție, plătibilă în cel mult 90 zile de la solicitarea de plată a finanțatorului, însoțită de documentația completă, față de minimum doi ani, durata medie de executare a unei ipoteci. Are o acoperire națională și răspunde solicitărilor întreprinzătorilor prin toate cele trei sucursale, patru reprezentanțe și trei filiale. Este membră AECM (Asociația Europeană a Instituțiilor de Garantare), asociație ce reunește 47 de fonduri de garantare mutuale, private și publice, bănci de dezvoltare și fonduri de contragarantare, din 23 de state membre ale UE și din Turcia, Serbia, Bosnia și Herzegovina, Rusia și Kosovo.