Ford desfiinţează circa 7.000 de posturi și își reduce forţa de muncă, la nivel global, cu 10 la sută

Producătorul auto Ford Motor va concedia 7.000 de angajaţi, sau zece la sută din forţa sa de muncă la nivel global, până la sfârşitul lunii august, a anunţat Automotive News, care citează un mail trimis angajaţilor de şeful companiei, Jim Hackett.

Decizia va ajuta compania să economisească anual 600 de milioane de dolari. Notificările vor fi trimise, de astăzi, angajaţilor din America de Nord. Majoritatea concedierilor se va finaliza până în 24 mai, în SUA, şi până la sfârşitul lui august, în Europa, China şi America de Sud, informează Agerpres.

Reducerile vor fi realizate atât printr-o schemă de plecări voluntare, cât şi prin concedieri, şi nu se vor mai face angajări pentru locurile de muncă vacante. În SUA, vor fi eliminate circa 2.300 de locuri de muncă. Cu aceste reduceri, vor fi concediaţi în jur de 20 la sută dintre directorii de nivel superior, o decizie menită să reducă birocraţia şi să accelereze luarea deciziilor.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Este al doilea mare producător auto american care anunţă concedieri, după ce GM a eliminat 14.000 de locuri de muncă. În octombrie, Ford a confirmat planurile privind reorganizarea forţei sale de muncă la nivel global, îmbunătăţirea operaţiunilor sale de afaceri şi crearea unei companii mai eficiente, care va avea mai puţini angajaţi, în special la birouri. Concedierile fac parte dintr-un plan mai amplu anunţat de directorul general al Ford, ce vizează reducerea costurilor şi îmbunătăţirea eficienţei. Analiştii de la Morgan Stanley speculează că Ford ar putea renunţa, pe plan global, la 20.000 de angajaţi

Ford pierde bani în Europa, Asia şi America de Sud. Singurele operaţiuni profitabile sunt cele din America de Nord, datorită, în principal, succesului camionetelor F-Series.

Articolul anterior

Marfin Bank devine Vista Bank şi vrea să deschidă mai multe unităţi în oraşe-cheie

Articolul următor

Policolor are un nou director național de vânzări

Articole din aceeași categorie
Total
4
Share