Francezii de la Lectra au cumpărat firma românească de software Gemini CAD Systems

Francezii de la Lectra au cumpărat firma românească de software Gemini CAD Systems.

Acționarii firmei românești de software Gemini CAD Systems au vândut pachetul majoritar de acțiuni către grupul francez Lectra.

Compania Gemini CAD Systems Iași a fost fondată în 2004 şi produce soluții software pentru firmele din industria modei. Tranzacția a fost semnată luna aceasta, iar pachetul majoritar de acțiuni va fi preluat de Lectra în scurt timp.

”Este un pas foarte important pentru dezvoltarea viitoare a companiei pe care am înființat-o în urmă cu  17 ani și mă bucur că în acest proces am beneficiat de sprijinul și expertiza echipei de avocați și consultanți ai D&B și PwC România. Sunt convins că alături de Lectra vom accelera creșterea și vom contribui la transformarea digitală în sectorul de fashion”, declară Traian Luca, CEO și acționar Gemini CAD.

În procesul de vânzare, D&B și PwC România au asistat vânzătorii pentru revizuirea și negocierea contractului de vânzare-cumpărare. Echipa D&B David și Baias a fost coordonată de Anda Rojanschi, Partener, și a fost formată din Romana Petre, Avocat Senior, și Cristina Păduraru, Avocat Senior Coordonator. Echipa PwC România a fost coordonată de George Ureche, director, Liderul practicii de M&A, care a fost asistat de Marina Pavel, Manager.

PwC este o rețea de firme prezentă în 155 de țări, cu mai mult de 284.000 de profesioniști care oferă servicii în domeniul consultanței pentru afaceri, auditului și consultanței fiscale. D&B David și Baias este societatea de avocatură corespondentă PwC în România, parte din rețeaua internațională PwC Legal, ce cuprinde mai mult de 3.000 de avocați în peste 90 de țări.

Echipa D&B David și Baias este alcătuită din 50 de avocați (dintre care șapte parteneri) și acordă consultanță și asistență juridică societăților locale și multinaționale în fuziuni, achiziții și restructurări, societăți comerciale și grupuri de societăți, proprietăți imobiliare, concurență și ajutoare de stat, servicii financiare și piețe de capital, relații de muncă și resurse umane, proprietate intelectuală, protecția consumatorului și a datelor cu caracter personal, litigii fiscale și comerciale.                                                          

Articolul anterior

Platforma de investiții SeedBlink are un nou CEO

Articolul următor

Record pe piața muncii: cea mai fierbinte vară din ultimii trei ani. Aproape 103.000 de joburi, scoase la bătaie în iunie-august

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share