Fribourg Capital: Fond de investiții de 20 de milioane de euro, pentru startup-uri tech

Foto: Moldova24

Divizia Fribourg Digital, lansată de Fribourg Capital, va fi responsabilă cu gestionarea unui nou fond de investiții în valoare de 20 de milioane de euro, dedicat afacerilor IT aflate în stadiul de startup.

Ținta investițiilor vor fi companiile inovatoare, aflate la început de drum, care au nevoie de susținere pentru a-și accelera activitatea, având deja un produs dezvoltat (stadiul MVP – Minimum Viable Product) sau care sunt în stadiul de seed, dar demonstrează că au atras utilizatori sau că există piață pentru produsele lor.

În funcție de nivelul în care se află startup-urile, Fribourg Digital va investi între 20.000 și 250.000 de euro într-o primă rundă de finanțare. Investițiile pot continua în runde consecutive, în faza de growth. “Din observațiile noastre, majoritatea startup-urilor eșuează nu din cauza ideii sau a produsului conceput, ci fiindcă nu reușesc să le transforme într-o afacere viabilă. Fribourg Digital vine să completeze exact aceste lipsuri în mediul antreprenorial românesc. Prin mobilizarea expertizei tehnice pe care noi o avem în companiile unde am investit, dar și prin ecosistemul investițional creat până în prezent, ne vom concentra pe ceea ce știm să facem mai bine: să oferim proiectelor selectate excelență operațională, un marketing potrivit și o strategie coerentă de exit. Fribourg Digital își dorește să fie un investitor strategic, nu doar financiar, cu implicare maximă în companiile pe care le finanțează. Acesta va fi diferențiatorul nostru pe piața investițională”, declară Ion Sturza (foto), Managing Partner la Fribourg Capital.

Companiile eligibile sunt cele care dezvoltă tehnologie sau alte produse cu o componentă importantă tehnologică, cu o echipă de fondatori ce dovedește excelență antreprenorială, abilități complementare (tehnice, de vânzare, de analiză), cu membri care împărtășesc valori similare. Printre verticalele cu oportunități mari de selecție, datorită perspectivelor de dezvoltare geografică în următorii ani (fie locală, fie regională sau globală), se numără tehnologiile de tip block-chain, fintech, inteligența artificială, algoritmi pentru machine learning, software și soluții integrate cloud-based (SaaS, PaaS și DaaS).

Fribourg Digital este prima entitate din România care va gestiona un fond dedicat startup-urilor tehnologice de o asemenea amploare, provenit 100 la sută din resurse locale. Fribourg Digital va beneficia de o echipă separată de management și evaluare a investițiilor, formată din specialiști în investiții tehnologice și analiști financiari. În ultimii ani, Fribourg Capital s-a implicat în dezvoltarea comunității antreprenoriale din România, atât prin construirea de la zero a Liberty Technology Park din Cluj – cu un grad de ocupare de 100 la sută -, dar și prin programul Spherik Accelerator, ajuns la a patra ediție.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share