Galaţi: ArcelorMittal confirmă că vinde combinatul siderurgic

Grupul ArcelorMittal, care deţine în România combinatul siderurgic din Galaţi, cel mai mare exportator din industria grea, confirmă că va vinde unitatea din România, pentru a putea prelua producătorul Ilva din Italia.

Este primul anunţ oficial al Mittal pe această temă, după ce primele informaţii privind vânzarea unor active din Europa au apărut la jumătatea lunii martie. “Compania a înaintat o propunere de pachet de separare care să răspundă preocupărilor pe care Comisia le-a ridicat în timpul verificărilor. Pachetul de separare propus include următoarele active: ArcelorMittal Piombino, singura linie de zincare din Italia, ArcelorMittal Galaţi, ArcelorMittal Skopje – Macedonia, ArcelorMittal Ostrava – Cehia, ArcelorMittal Dudelange – Luxemburg, şi liniile de zincare nr. 4 şi 5 de la Flemalle; decaparea, linile de laminare la rece şi ambalaje metalice acoperite din Tilleur, toate acestea din Liège, Belgia”, au anunţat reprezentanţii ArcelorMittal, citați de Mediafax.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Propunerea de a vinde aceste active rămâne ca subiect al analizei finale şi aprobării Comisiei Europene, dar şi al concluziilor informărilor şi proceselor de consultare cu Comitetele de Întreprindere locale şi cel la nivel european. “Orice vânzare va fi condiţionată de finalizarea achiziţiei Ilva de către ArcelorMittal. Se aşteaptă ca, în acest caz, o decizie finală a Comisiei Europene să fie luată până pe 23 mai 2018”, scrie Mediafax.

Comisia Europeană a anunţat anterior că a primit, în 15 martie, din partea grupului ArcelorMittal, un set de angajamente asumate de grup, în încercarea de a finaliza cu succes preluarea combinatului Ilva din Italia. Acesta produce 12 milioane de tone de produse metalurgice pe an, iar pentru că poziţia sa ar putea deveni prea puternică în siderurgia europeană, Comisia Europeană cere ArcelorMittal să renunţe la alte capacităţi. Un posibil cumpărător ar putea fi un joint-venture între ucrainenii de la Metinvest, controlat de Rinat Ahmetov, patronul lui Shakhtar Donețk, și italienii de la Marcegaglia.

Articolul anterior

Timișoara: UVT și Microsoft deschid "porțile" Microsoft Academy 2018

Articolul următor

Aniela Albu (Hirschmann): "Fii tu însuţi! Toate celelalte personalităţi sunt deja luate"

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share