Gecad Net intră în familia Bittnet și formează primul integrator IT de 10 milioane euro, listat la bursă

Odată cu această achiziție, Bittnet vizează dublarea cifrei de afaceri, până la zece milioane de euro, dar și extinderea de șase ori a bazei de clienți.

“Suntem de părere că piața IT din România trebuie să treacă printr-un proces de consolidare, așa cum se întâmplă la nivel global, în aproape toate domeniile. Promisiunea din 2016, de a urmări toate oportunitățile de consolidare, în acord cu modelul și valorile noastre de business, a putut fi pusă în aplicare în 2017, când un context favorabil a dus la achiziția Gecad Net. Am identificat în echipa aici oameni de calitate, profesioniști care împărtășesc aceeași viziune ca a noastră despre viitorul industriei de IT și despre gestionarea unei afaceri. Focusul tehnologic pe care cele două companii îl aveau separat și pe care acum îl vom accelera împreună este legat de cloud și securitatea informatică”, declară Cristian Logofătu, CFO Bittnet.

“Suntem bucuroși că vom continua, alături de Bittnet, tradiția de peste 25 ani de performanță în servicii IT.  Aducerea împreună a celor două echipe va conduce la crearea primului integrator de servicii multi-cloud din România, pe care ne propunem să-l dezvoltăm, atât pe plan local, cât și în afara granițelor țării. Suntem încântați să putem oferi clienților noștri cel mai extins portofoliu de servicii și soluții IT, combinat cu expertiza tehnică certificată la nivel mondial. În egală măsură, de astăzi le suntem alături clienților și pentru nevoile de dezvoltare continuă, prin training IT specializat”, afirmă Cristian Herghelegiu (foto), General Manager Gecad Net.

Strategia de dezvoltare Bittnet, completată de Gecad Net

Împreună, cele două companii vor putea oferi soluții complete de infrastructuri IT convergente, consolidare datacenter sau cyber security și, în mod special, servicii de migrare spre cloud. Clienții Gecad Net și Bittnet pot beneficia de soluții de la lideri tehnologici globali. Compania rezultată îmbină certificările Microsoft Gold Partner, Cisco Gold Partner, Amazon Web Services Advanced, Bitdefender Gold, Kaspersky Platinum, Autodesk Gold, Adobe, Checkpoint, Dell EMC sau Citrix.

Echipa nou formată va acoperi o zonă geografică semnificativ mai mare, cu o paletă extinsă de servicii și soluții IT. Bittnet are birouri locale în Cluj, Brașov, Sibiu, Timișoara și Iași, iar Gecad Net are peste 100 de reselleri în toată țara. “Achiziționarea unui business înseamnă, în primul rând, oameni, echipă și, desigur, parteneri, adică furnizori și clienți. Ne vom strădui ca trecerea la noua structură să fie una eficientă și binevenită pentru toate părțile implicate. Noua echipă va fi aliniată la obiectivele și planul de dezvoltare detaliat de Bittnet atât la momentul listării, cât și în rapoartele anuale și semi-anuale: consolidarea poziției de lider pe piața de training IT și cel mai mare integrator multi-cloud din România”, explică Mihai Logofătu, CEO Bittnet.

Articolul anterior

Un furnizor auto cu afaceri de peste un miliard de euro a deschis o fabrică la Mioveni

Articolul următor

Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană a lansat un portal pentru promovarea afacerilor din România pe piața germană

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share