Un furnizor auto cu afaceri de peste un miliard de euro a deschis o fabrică la Mioveni

La două zile după ce Mecaplast-Key Plastics și-a schimbat numele în Novares, grupul francez a inaugurat prima fabrică din România.

Specializată în producția de componente auto din mase plastice, Novares și-a propus să fie cât mai aproape de principalul său client, Dacia. Obiectivul unității de producție din județul Argeș este acela de a sprijini producția de componente și sisteme pentru modelele Duster și Logan.

La fel ca în Gebze, Turcia, Novares va produce la Mioveni, pentru clienții săi, soluții complete, precum filtre de aer și șine de acoperiș auto. Uzina de la Mioveni numără acum 40 de angajați, dar și-a propus să dubleze numărul lor până la sfârșitul anului. Planul este ca, în 2018, aici să lucreze 130 de oameni. “Mă bucur să văd că inaugurarea fabricii din Mioveni are loc imediat după lansarea pe piață a noului nostru brand. În acest fel, confirmăm strategia noastră de creștere și ambiția de extindere, deoarece credem că proximitatea globală este ceea ce își doresc clienții noștri – soluții complete pentru servicii pragmatice și o mai bună reacție din partea furnizorilor”, declară Pierre Boulet (foto), CEO Novares.

În 2016, Novares a generat o cifră de afaceri de circa 1,2 miliarde de euro, ceea ce reprezintă o creștere de 80 la sută, față de 2013. Cu sediul central în Franța, grupul este prezent în 21 de țări, deține 42 de centre de producție, șapte centre de competențe, cinci centre tehnice și 17 centre de servicii pentru clienți.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share