Germanii de la Allgeier preiau una dintre cele mai mari 20 de companii de software din România

În anul în care aniversează două decenii de activitate, iQuest trece sub umbrela grupului Allgeier SE, cu sediul în München.

Allgeier a preluat, săptămâna aceasta, pachetul majoritar de acţiuni al producătorul de software cu sediul central în Germania şi centre de dezvoltare în Cluj-Napoca, Bucureşti, Sibiu, Braşov şi Craiova. iQuest are peste 700 de angajaţi la nivel internaţional, generează vânzări anuale de peste 30 milioane euro şi a înregistrat o marjă a profitului operaţional de circa 15 la sută, în 2017. În România, compania a avut anul trecut, în medie, 368 de angajaţi.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

iQuest va continua să funcționeze independent și va colabora îndeaproape cu Grupul Allgeier, pentru a-și consolida prezența în Europa și pentru a se extinde și pe alte piețe, precum SUA, și-și va dezvolta în continuare portofoliul de servicii și soluții software. Activitatea companiei se împarte între divizia de furnizare de soluţii software la comandă şi cea care dezvoltă soluţii software proprii. Circa 70 la sută din venituri provin însă din dezvoltarea de aplicaţii perso­nalizate. Gama de soluţii proprii este formată din aplicaţii pentru managementul şedinţelor şi al sălilor de şedinţă (meeting rooms) sau pentru semnătură digitală pe dispozitive mobile.

Allgeier are locații în 23 de țări, pe cinci continente, și peste 9.000 de angajați, inclusiv 5.500 de dezvoltatori de software și peste 1.000 de consultanți SAP și Microsoft, în Europa, SUA, Mexic, Japonia, Australia, India, Singapore, Vietnam și China. Unele dintre cele mai mari companii din lume, inclusiv Siemens, GE, Intel, Google, IBM, Lufthansa, Pfizer, Allianz, AT & T, Audi, BMW și Daimler beneficiază de întregul spectru de servicii IT al grupului Allgeier. Compania germană are centre de dezvoltare în Praga şi Timişoara, dar şi în India, Vietnam şi China.

Articolul anterior

Un business cu meșteșug: Un fost corporatist a lansat Berea artizanală de la Sibiu

Articolul următor

Birourile myhive găzduiesc jocuri, activități sportive şi evenimente after-work

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share