Un producător german de tancuri, muniţie şi alte echipamente militare, noul proprietar al companiei Automecanica Mediaş

Producătorul german de armament Rheinmetall a preluat un pachet de 72,5 la sută din acţiunile producătorului de vehicule Automecanica Mediaş.

Prin această achiziţie, Rheinmetall intenţionează să-şi extindă capacităţile de producţie şi mentenanţă prin adăugarea de vehicule militare la portofoliul său actual. Prin Rheinmetall Landsysteme GmbH, grupul german va deţine o participaţie majoritară la compania românească şi va opera sub denumirea de Rheinmetall Automecanica. Restul acţiunilor la Automecanica Mediaş vor rămâne în posesia investitorilor privaţi.

Automecanica Mediaş este un producător de vehicule speciale şi trailere pentru piaţa civilă şi militară. Uzina din județul Sibiu va juca un rol important în mentenanţa vehiculelor de luptă occidentale livrate Ucrainei şi pentru asigurarea suportului logistic. Cu sediul la Düsseldorf, Rheinmetall produce, printre altele, tunul pentru tancurile Leopard 2, utilizate de mai multe armate din Europa şi care a fost livrat şi Ucrainei, şi Panzerhaubitze 2000, un obuzier care este deja folosit de armata ucraineană, notează Agerpres.

Creşterea cheltuielilor cu apărarea a ajutat Rheinmetall să afişeze rezultate-record pentru anul trecut. În martie 2023, acţiunile sale au fost incluse în indicele bursier DAX, care regrupează cele mai importante 40 de acţiuni cotate la Bursa de valori de la Frankfurt. De la invadarea Ucrainei de către Rusia, valoarea de piaţă a Rheinmetall, un producător de tancuri, muniţie şi alte echipamente militare, s-a triplat. Valoarea sa de piaţă este de circa 10,5 miliarde de euro, la un profit operaţional de 754 de milioane, în 2022.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share