Germanii de la emz construiesc o fabrică în România. Vor începe cu 50-100 de angajați, dar vor să ajungă la 500

Compania germană emz, care fabrică produse de tehnologii electrocasnice și de mediu, a decis să înființeze o unitate de producție în Reșița.

Proiectul de investiție, în valoare de circa cinci milioane de euro, înseamnă, într-o primă fază, între 50 și 100 de noi locuri de muncă, respectiv 500 de locuri de muncă în perspectivă. Producția va începe în toamna anului viitor. Compania bavareză cu sediul în Nabburg își propune să colaboreze îndeaproape și cu Centrul Universitar UBB din Reșița.

emz construiește unitatea de producție cu o suprafață de circa 3.000 mp în parcul industrial al orașului. “Am ales România, mai exact Reșița, pe baza mai multor factori, după ce am analizat diferite amplasamente investiționale. Unul dintre factori a fost sprijinul oferit de administrația locală. Mai presus de toate, sprijinul Camerei de Comerț Româno-Germane (AHK) ne-a ajutat mult în procesul de luare a deciziei”, spune Veit Schmucker, manager de operațiuni și manager de proiect la emz.

Echipa AHK Romania, care a sprijinit îndeaproape multe proiecte de investiții germane în trecut și a colaborat cu administrațiile locale, are mulți ani de experiență în susținerea proiectelor de investiții ale companiilor germane în România. “Prin activitatea noastră de consultanță, oferită investitorilor germani, am contribuit la crearea a mii de noi locuri de muncă în România, în ultimii ani. Companiile germane au în total peste 250.000 de angajați în România”, declară directorul general al AHK, Sebastian Metz.

Articolul anterior

Românii de aur, argint și bronz

Articolul următor

Soluție inedită pentru atragerea de candidați: o săptămână de lucru de trei zile, cu 80% din salariu

Articole din aceeași categorie
Total
1
Share