Românii de aur, argint și bronz

Sportivii români s-au numărat printre protagoniștii Campionatului European de înot în bazin scurt (25 m) organizat la Kazan.

Echipa României se întoarce din Rusia cu trei medalii: una de aur – David Popovici la 200 m liber, una de argint – Robert Glință la 100 m spate și una de bronz – Robert Glință la 50 m spate.

La 17 ani, David Popovici şi-a trecut în palmares primul său titlu continental la seniori și a stabilit şi un nou record naţional la 17, 18 şi +19 ani. Glinţă a luat medalie în primele două probe în care a luat startul la Kazan, argint la 100 m spate şi bronz la 50 m spate. La 24 de ani, Robert Glință a urcat pe podium în probele sale preferate: 100 m spate şi bronz la 50 m spate.

Aseară, Robert a concurat și în finala probei de 100 m liber, iar la capătul celor patru lungimi de bazin s-a clasat al șaselea. El s-a înscris în această cursă din “amuzament”. “Am intrat în această probă doar ca să fiu înaintea lui Popovici și ca să îmbunătățesc recordul național”, a spus glumind Glință. Lucru pe care l-a reușit: a bătut recordul național stabilit chiar de David, luna trecută. În această probă, Popovici s-a oprit în semifinale.

Articolul anterior

Joburile viitorului sunt deja în România: director de sănătate & wellbeing, coordonator digital, Director of Storytelling, Human AI Ambassador

Articolul următor

Germanii de la emz construiesc o fabrică în România. Vor începe cu 50-100 de angajați, dar vor să ajungă la 500

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share