MedLife face prima achiziție în sectorul farma: distribuitorul de medicamente Pharmachem

Sistemul Medical MedLife a semnat contractul de achiziție pentru pachetul majoritar de 75 la sută din acțiunile companiei Pharmachem Distribuție.

Este cea mai mare achiziție a grupului din acest an și prima în sectorul farma. Pharmachem este un jucător important pe piața de servicii distribuitoare de medicamente, pe care activează de 16 ani. Are o rețea de depozite în București și în țară, iar în 2019 a înregistrat o cifră de afaceri de 83.4 milioane de lei, în creștere cu 30 la sută față de anul precedent.

“După cum ne-am anunțat deja acționarii, am păstrat activ programul de achiziții și astfel marcăm semnarea unei noi tranzacții, de această dată în zona farma. Credem că acest segment va avea un aport important la revenirea economică și menținerea sănătății populației, în anii ce vor urma. În ceea ce privește integrarea companiei Pharmachem în grup, vizăm două direcții: prima, optimizarea sistemului de achiziții de medicamente la nivel de grup, prin rețeaua proprie de farmacii, PharmaLife Med, și cele 12 spitale din grup. A doua: dezvoltarea zonei de farmacie online clickpharm.ro, respectiv noi proiecte de digitalizare, care să aducă medicamentul potrivit mai aproape de pacient, la un click distanță”, declară Mihai Marcu, CEO și președinte MedLife Group.

Credem că te-ar interesa și: Spune-mi ce ai făcut de COVID-19, ca să-ți spun ce fel de angajator ești

“Perioada de pandemie ne-a ajutat să urmărim îndeaproape comportamentele de consum. Am observat o mai mare interdependență a medicului de farmacie și a unităților farmaceutice de prescripțiile medicilor, a pacientului de analize de imunologie, dar și de găsirea unui vaccin. Interdependența între produse farmaceutice în incinta clinicilor, aproape de pacient, a crescut mai mult ca oricând. Pacientul începe să solicite consultații online, teste rapide prin curier și, dacă este posibil, administrare de vaccin imediat lângă medic. În acest context, avem nevoie de know-how în domeniul farmaceutic, de dezvoltarea rețelei de farmacii în incinta clinicilor și spitalelor, de o simbioză între unitățile medicale și cele farmaceutice. Diversificarea domeniilor de activitate ne pregătește pentru anii care vor urma, pentru pacienții care vor privi de acum încolo industria farmaceutică ca pe o industrie care, alături de zona de servicii medicale, îi poate vindeca”, afirmă Mihai Marcu.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Odată cu finalizarea acestei tranzacții, managementul Pharmachem va rămâne integral în sarcina actualilor proprietari. Tranzacția va fi analizată de Consiliul Concurenței. Pentru perioada ce urmează, reprezentanții MedLife intenționează să dezvolte programul de achiziții și să extindă investițiile. “Structura actuală de business, care integrează multe linii de afaceri, ne-a ajutat nu doar să depășim perioada de criză, dar să fim și atenți la oportunitățile de pe piață. Vizăm și alte tranzacții pe acest final de an. Dacă se vor finaliza, vom fi prima companie medicală privată din România ce trece de cifra de afaceri de un sfert de miliard de euro”, spune Mihai Marcu.

Prin preluarea Pharmachem Distribuție, grupul MedLife ajunge la un portofoliu de 28 de companii achiziționate. Ultima anunțată este Centrul Medical Veridia (Basarab).

Articolul anterior

Raport Adecco: Viitorul muncii aparține unei forțe de muncă calificate, digitale și angrenate într-o învățare continuă

Articolul următor

VIDEO. Angajații Orange, "beneficiarii" primului sitcom de educație financiară din România, destinat companiilor

Articole din aceeași categorie
Total
2
Share