Ghidul ascultătorului de muzică bună: la ce festivaluri poți să mergi în 2016, în Europa​

Românii pasionați de muzică au o mulțime de oportunități să-și vadă artiștii preferați, anul acesta. Agenția de turism Tripsta a pregătit o listă a celor mai renumite festivaluri muzicale care au loc în Europa.

Vara lui 2016 este plină de muzică în Europa: rock, pop, dance – există cel puțin un festival pentru fiecare tip de pasionat de muzică. Lunile de vară au planificate foarte multe evenimente în aer liber, cu nume de artiști mari drept cap de afiș, care atrag participanți din toate țările.

Între 3 și 5 iunie, are loc Rock am Ring, în Nürburgring, Nürburg, Germania. Se poate ajunge acolo cu avionul, pe unul dintre aeroporturile Köln-Bonn sau Frankfurt-Hahn, iar apoi folosind un transfer. Biletele și abonamentele sunt încă disponibile, iar festivalul promite o experiență deosebită. Sunt anunțate nume precum Red Hot Chilli Peppers, The Bosshoss, Black Sabbath, Tenacious D și mulți alții. Perioada 8-11 iunie este dedicată festivalului Greenfield, care are loc pe Interlaken Airfield, în Interlaken, Elveția, și reunește artiști precum Red Hot Chilli Peppers, Volbeat, The Prodigy, Nightwish, The Offspring sau Bullet for My Valentine. Biletele și abonamentele se pot cumpăra de pe site-ul oficial al evenimentului, iar apoi puteți ajunge cu avionul pană la aeroporturile din Zurich sau Lugano, de unde să folosiți un transfer.

La mijlocul lui iunie, între 16 și 18, are loc Sónar festival, în Barcelona, care reunește atât artiști și DJ faimoși, cât și trupe emergente, pentru trei zile intense, de experiențe muzicale. Puteți merge cu avionul până la aeroportul din Barcelona, iar odată ajunși în oraș veți putea asculta artiști precum Acid Arab, Insanlar, Angel Molina, Badbadnotgood și mulți alții. Unul dintre festivalurile care au atras deja mulți participanți din România are loc tot în luna iunie,  Rock Werchter, se va desfășura între 30 iunie și 3 iulie, în Haachtsesteenweg, Werchter, în Belgia. Puteți ajunge cu avionul la unul din aeroporturile din Bruxelles sau Charleroi, apoi să luați trenul până la Leuven, urmat de autobuz sau shuttle-ul special. Capetele de afiș ale Rock Werchter 2016 îi includ pe Paul McCartney, Ellie Goulding, Disclosure, Kaiser Chiefs, New Order și mulți alții.

Finalul lunii este marcat de un alt festival în Elveția, Open Air St. Gallen, care are loc între 30 iunie și 3 iulie și care a anunțat artiști precum Radiohead, Mumford &Sons, Casper și Deichkind, pentru a enumera doar capetele de afiș. La festival se poate ajunge cu avionul până la Zurich, iar apoi folosind un transfer. Între 8 și 10 iulie are loc T in the Park Festival, în Strathallan Castle, Perthshire, Scoția. Se poate ajunge cu avionul până la unul dintre aeroporturile Turnhouse (Edinburgh) sau Glasgow Internațional, iar apoi cu un transfer. Bilete și abonamente sunt încă disponibile pentru cei care vor să participe și să vadă artiști precum Red Hot Chilli Peppers, Faithless, Chase&Status, Calvin Harris, Kaiser Chiefs, The Stone Roses și Disclosure.

Unul dintre cele mai renumite festivaluri ale verii, Tomorrowland, are loc între 22 și 24 iulie, în Recreatiedomein De Schorre, Boom, Belgia. Conform anunțurilor oficiale, festivalul este sold out, însă dacă ați reușit deja să vă procurați un bilet, puteți ajunge la festival cu avionul până la unul dintre aeroporturile Brussels sau Charleroi, iar apoi să folosiți un transfer. Îi veți putea vedea și asculta pe David Guetta, Armin van Buren, Tiësto și Timmy Trumpet. Un alt festival apreciat, Exit Festival, are loc între 7 și 10 iulie, la Petrovaradin Fortress, Novi Sad, Serbia, și propune o experiență comună (Exit Adventure) cu The Sea Adventure Festival (14-16 iulie), care are loc pe Jaz Beach, în Muntenegru, considerată de Lonely Planet drept cea mai bună plajă din Europa. Line-up-ul reunește nume precum Prodigy, Bastille, David Guetta, Wiz Khalifa, Ellie Goulding sau The Vaccines. Festivalul are propriul serviciu de travel, care vă poate ajuta să ajungeți la locul evenimentului din multe aeroporturi, printre care cele din Belgrad, Budapesta, Timișoara și Zagreb.

Franța propune Main Square Festival, între 1 și 3 iulie, în La Citadelle, Arras, unde se poate ajunge cu avionul, pană la Beauvais-Lille (Paris) sau Lesquin (Lille). Veți putea vedea artiști precum Iggy Pop, Diclosure, Ellie Goulding, The Offspring, Maklemore & Ryan Lewis. Positivus Festival va ajunge la a zecea ediție între 15 și 17 iulie, în Salacgriva, Letonia. Puteți ajunge cu avionul până la aeroportul din Riga, iar apoi cu un transfer. Îi veți putea vedea, printre alții, pe Ellie Goulding, Iggy Pop și Mark Ronson. August este luna în care are loc un alt festival extrem de popular în rândul pasionaților de muzică din România – Sziget Festival, între 10 și 17 august, în Budapesta, Ungaria. Este ușor de ajuns cu avionul până la aeroportul din oraș și apoi cu un transfer. Line-up-ul anunțat anul acesta include nume precum Rihanna, Muse, David Guetta, Manu Chao, Sia, Bastille și mulți alții, care pot fi urmăriți pe parcursul a șapte zile.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share