Giganții IT – Google, Microsoft, Intel, Uber și Amazon – se întrec în investiții în Polonia. Google transformă Varșovia în “capitala europeană a cloud-ului”

Americanii de la Google au anunțat o investiție importantă în Varșovia, unde intenționează să înființeze cel mai mare centru de dezvoltare a tehnologiei cloud din Europa.

La începutul acestui an, “gigantul” american a inaugurat în capitala Poloniei un nou centru de date cloud, în valoare de două miliarde de dolari – primul său centru din Europa Centrală și de Est. Această investiție a venit în paralel cu una anunțată de o altă companie americană importantă. Microsoft va investi un miliard de dolari în Polonia, în primul său centru de date din regiune, care oferă servicii cloud pentru întreprinderi și administrații publice.

“Echipele din Varșovia vor lucra la dezvoltarea celor mai avansate soluții, produse și servicii de cloud computing. Acestea vor asigura buna funcționare a celor mai importante servicii Google utilizate de miliarde de oameni din întreaga lume, explică Dan Decasper, vicepreședinte la Google și șef al centrului de inginerie cloud din Varșovia.

Noul centru Google va ocupa 14 etaje din Warsaw Hub, un complex de birouri finalizat anul trecut. Google, care și-a deschis primul birou în Polonia în 2006, are acum peste 800 de angajați în Varșovia, dintre care 500 în departamentul de inginerie. Această echipă și-a triplat dimensiunea în ultimii trei ani. Compania are birouri și în orașul Wrocław.

În ultimii ani, o serie de firme de tehnologie și-au stabilit sau și-au extins prezența în Polonia. La începutul anului, Intel a anunțat o investiție de zeci de milioane de euro la sediul său din Gdańsk, care este deja cel mai mare centru de cercetare și dezvoltare al companiei din UE. Și Amazon și Uber au deschis centre de cercetare și dezvoltare în această țară.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share