Grupul AROBS, o nouă achiziție: Nordlogic, un grup de companii specializat în dezvoltarea de produse și platforme software

AROBS Transilvania Software preia integral Nordlogic, un grup de companii local specializat în dezvoltarea de produse și platforme software personalizate, cu birouri în Cluj-Napoca, Oradea și Seattle, SUA.

În urma finalizării tranzacției, AROBS, o companie de tehnologie listată la Bursa de Valori București (BVB), își va extinde echipa din divizia de Software Services prin integrarea a peste 60 de programatori, testeri și consultanți în dezvoltare software. Grupul AROBS își va consolida, astfel, prezența la nivelul regiunii Transilvania și în vestul României, dar și în America de Nord.

“O nouă companie antreprenorială românească, fondată tot în Cluj, a decis să se alăture AROBS și să contribuie la obiectivul nostru pe termen lung, și anume transformarea grupului în cel mai mare jucător internațional al industriei de IT, cu servicii și produse inovatoare, pornit din Cluj. Andrei și Ovidiu sunt doi antreprenori excepționali, cu care împărtășim aceeași viziune cu privire la potențialul de creștere și dezvoltare al Nordlogic. Această tranzacție este în linie cu strategia noastră de dezvoltare pentru următorii ani, bazată pe o activitate intensă de M&A. Într-un timp relativ scurt, am realizat trei tranzacții, dar vom continua să căutăm și să identificăm noi oportunități – companii care pot diversifica activitatea noastră și care își doresc să se dezvolte alături de noi”, declară Voicu Oprean, fondator și CEO al AROBS.

Pentru realizarea tranzacției, AROBS va utiliza o parte din capitalul atras de la investitorii BVB în timpul plasamentului privat pentru acțiunile sale, din octombrie 2021, și finanțare bancară.

Nordlogic a fost fondat în 2006 de Andrei Olariu și Ovidiu Codreanu, foști colegi de liceu și facultate. A dezvoltat și a implementat aplicații web și cloud, precum și software bazat pe familia de tehnologii Microsoft pentru clienți locali și internaționali din Europa, Marea Britanie, Israel și SUA. Clienții săi activează în industrii diverse, precum servicii financiare, tehnologie, manufactură, media, domeniul medical, organizații non-profit. În 2021, grupul Nordlogic a înregistrat venituri consolidate de circa 9,7 milioane de lei. Managementul companiei va fi asigurat în continuare de Andrei Olariu (CEO), Ovidiu Codreanu (COO) și Ciprian Sorlea (CTO).

“Credem că sinergiile pe care intrarea Nordlogic în grupul AROBS le va aduce ne vor ajuta să creștem în ritm accelerat. AROBS a fost un partener firesc în momentul în care am avut în vedere dezvoltarea printr-o tranzacție M&A, datorită unei lungi relații la nivel profesional, între firme, și la nivel personal. Apartenența la grupul AROBS ne face mai puternici și competitivi, iar planul este să continuăm să livrăm servicii și produse de înaltă calitate și să ne extindem echipa de specialiști, competențele și portofoliul de clienți”, spune Andrei Olariu, co-fondator și CEO Nordlogic.

Din partea AROBS, tranzacția a fost facilitată de Wolf Theiss, care a acordat companiei asistență juridică. Nordlogic a fost asistată de Orion XXI, în calitate de consultant M&A, și de ZVD Attorneys, în aspectele juridice ale tranzacției. Aceasta este a treia tranzacție realizată de AROBS de la anunțul de listare pe BVB, după achiziționarea Berg Software Timișoara, la finalul lui 2021, și Enea Software Development Services, din aprilie 2022. În ultimii patru ani, este a șaptea tranzacție realizată de companie.

Articolul anterior

Graphein are un nou HR Manager și recrutează cel puțin 25 de oameni cu experiență, în 2022

Articolul următor

O profesie, nu doar un loc de muncă: Rottaprint, compania care pregătește profesioniști într-un domeniu definit de inovație

Articole din aceeași categorie
Total
1
Share