Heineken pune lacătul pe fabrica de bere din Constanța

Din septembrie 2023, Heineken România intenţionează să-şi înceteze activitatea de producţie la fabrica din Constanţa.

“Suntem mândri de tradiţia noastră în fabricarea berii, din Constanţa, însă fabrica a funcţionat mult sub capacitate de câţiva ani. Este necesar să avem cea mai eficientă amprentă de producţie, pentru a asigura creşterea şi investiţii suplimentare, pe termen lung”, spun oficialii companiei.

Heineken va transfera, în timp, elemente ale capacităţilor de producţie şi ambalare ale fabricii din Constanţa către celelalte fabrici, din Craiova, Miercurea Ciuc şi Ungheni.

“Vom continua să investim semnificativ în cele trei fabrici rămase, pentru a ne susţine ambiţia de creştere şi dezvoltare durabilă, păstrând o prezenţă puternică pe piaţa românească şi în comunităţile în care activăm. Cunoaştem impactul pe care această decizie îl are asupra colegilor noştri din Constanţa, ale căror muncă şi dăruire le respectăm şi le apreciem profund. În acest moment, ne concentrăm să-i sprijinim pe colegii noştri în mod corespunzător pe durata acestei tranziţii”, arată responsabilii companiei.

Heineken are un portofoliu de peste 300 de mărci de bere şi cidru internaţionale, regionale şi locale. La nivel mondial, compania este prezentă în peste 70 de ţări şi are 80.000 de angajaţi. În România, are patru fabrici şi peste 1.100 de angajaţi.

Articolul anterior

Jumătate dintre cele mai mari 30 de bănci europene și-au schimbat directorul general, din 2020. Niciun manager nou nu este femeie

Articolul următor

15 IMM-uri din România și Polonia pot primi până la 95.000 de euro fiecare, ca să creeze 2.000 de locuri de muncă pentru refugiați

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share