Hella, cel mai mare chiriaș al primei clădiri de birouri clasa A din Craiova

EXTINDERE. Electroputere Parc adaugă 4.300 mp de spații comerciale și 8.000 mp de spații de birouri, plus 650 locuri subterane de parcare pentru clienți și angajați.

Francezii de la Catinvest au finalizat prima clădire de birouri de clasă A din Craiova, în centrul comercial Electroputere Parc, ca parte a strategiei de consolidare a proiectului în regiunea Olteniei.

Noile birouri fac parte dintr-o clădire cu utilizare mixtă, de 12.300 mp. O a doua clădire similară, cu 12.700 mp, va fi finalizată în al doilea trimestru din 2021. Investiția totală în cele două dezvoltări se ridică la 39 de milioane de euro.

Electroputere Parc adaugă astfel 4.300 mp de spații comerciale și 8.000 mp de spații de birouri, plus 650 locuri subterane de parcare pentru clienți și angajați. Noile spații comerciale sunt închiriate de retaileri precum Hervis, Volvo, Pepco, Takko și Sportissimo, și de mai multe cafenele și restaurante. Clădirea de birouri este închiriată aproape în totalitate. Principalul chiriaș, care ocupă 60 la sută din suprafața brută închiriabilă, este Hella, cel mai important furnizor auto specializat în sisteme de iluminat și electronice pentru industria auto, care numără 4.500 de angajați în România.

Credem că te-ar interesa și: Spune-mi ce ai făcut de COVID-19, ca să-ți spun ce fel de angajator ești

“Electroputere Parc este deja un centru de referință în sudul țării, extrem de bine poziționat în oraș și foarte accesibil. Oferă acces la peste 200 de branduri de top în retail și divertisment, totul într-un singur loc, întins pe o suprafață totală de 90.000 mp. Adăugarea primelor birouri de Clasă A din Craiova va aduce mai multă valoare economiei locale”, declară Jibril Semour, directorul general al Catinvest Eastern Europe.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Lucrările de construcție pentru a doua tranșă de spații cu utilizare mixtă sunt în stadiu avansat. Planurile vizează finalizarea în al doilea trimestru din 2021. Această dezvoltare va adăuga o nouă clădire, ce va oferi 12.700 mp de spații mixte. La final, suprafața închiriabilă brută a noului complex va crește la 25.000 mp, din care 9.000 pentru retail și divertisment și 16.000 mp de birouri.

“Faptul că suntem o companie privată, cu o perspectivă pe termen lung, ne oferă posibilitatea să continuăm investițiile în proiectele noastre chiar și în momente dificile. Electroputere Parc este o proprietate foarte importantă, cu mult potențial de creștere în viitor. Planul nostru de investiții pentru 2021 și 2022 se ridică la încă 58,5 milioane de euro, prin care vom aduce noi spații de retail, de birouri, dar și de co-working sau de tip aparthotel. Toate vor contribui la dezvoltarea regiunii”, spune Bertrand Catteau, președintele Catinvest Group.

Grupul francez de real estate Catinvest, care deține și administrează Electroputere Parc, are în portofoliu și alte centre comerciale din România – galeriile comerciale Carrefour Orhideea și Cora Pantelimon din București și Carrefour TOM din Constanța – și din Europa de Est – Auchan Savoya Park din Budapesta și Tesco Borska Pole din Plzen. Catinvest activează și pe piața rezidențială și comercială din Franța. În total, deține și administrează peste 500.000 mp de spații în Franța și în Europa de Est.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share