Honeywell inaugurează al șaselea laborator echipat cu soluții de automatizare de ultimă generație, într-o universitate din România

Compania Honeywell și Universitatea Politehnica din București (UPB) au inaugurat un laborator care utilizează cele mai noi tehnologii dezvoltate de companie.

Laboratorul “Honeywell Sisteme de Control Avansat” va funcționa în Facultatea de Automatică și Calculatoare, iar studenții vor avea acces la cele mai noi soluții software utilizate de companii din întreaga lume.

În fiecare an, laboratorul va putea fi utilizat de peste 400 de studenți, care vor învăța să lucreze cu soluții software de ultimă generație, dezvoltate de companie, și vor putea să le testeze. Vor avea ocazia să pună în practică cunoștințele tehnice dobândite în timpul cursurilor și să se pregătească pentru o carieră în domeniu, în timp ce se familiarizează cu aceleași tehnologii utilizate și de inginerii Honeywell în proiectele de automatizare de procese.

“Ne angajăm să investim constant pentru a descoperi noi modalități prin care viitorii ingineri și specialiștii în IT să poată așeza baze cât mai solide pentru carierele lor. Extindem acest angajament în România, prin parteneriatul cu UPB, și deschidem un laborator ce le poate oferi studenților posibilitatea să-și dezvolte competențele practice în domeniul tehnologiilor inovatoare, care au potențialul de a schimba în bine lumea noastră”, declară Mihai Brana, Managing Director Honeywell România.

Laboratorul este echipat cu servere și sisteme de control, gândite să faciliteze dezvoltarea de soluții tehnologice destinate industriilor. Sistemul este gândit ca să faciliteze dezvoltarea, simularea și testarea de strategii de control de proces, împreună cu interfața om-mașină dezvoltată în programele proprietare Honeywell. Are aplicabilitate la nivelul unei arii largi de industrii, precum industria de petrol și gaze, industria chimică și petrochimică, farma, energie, energie regenerabilă sau industria producătoare de hârtie și celuloză.

Studenții vor putea lucra cu două servere redundante, pe care rulează sistemul Experion Process Knowledge System (PKS) de la Honeywell, cu șase stații (conectate la servere) și cu șase controllere Control Edge (PLC-Programmable Logic Controller). Acesta face parte din familia de controllere Honeywell Control Edge și este cel mai nou și mai complex PLC dezvoltat de companie.

Studenții vor putea și să acceseze un sistem simulat de DCS (Distributed Control System) – C300 (cel mai puternic controller de DCS din gama Honeywell). Una dintre principalele sale caracteristici este flexibilitatea. Poate fi integrat cu multiple alte sisteme de automatizare, de la diverși furnizori.

Acesta este al șaselea laborator inaugurat de Honeywell în universitățile din România. Compania a deschis trei laboratoare la Universitatea Politehnică din București și alte trei la Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti, Universitatea Politehnică din Timișoara și Universitatea de Petrol și Gaze din Ploiești.

Investițiile în dotarea cu soluții de ultimă generație a laboratoarelor universitare sunt parte a Honeywell Hometown Solutions, programul de responsabilitate socială derulat de companie. Inițiativa a fost lansată în România în urmă cu peste cinci ani, pentru a contribui la dezvoltarea noilor generații de profesioniști.

Unul dintre angajamentele asumate de Honeywell la nivel global este acela de a se implica permanent în consolidarea educaţiei în domeniile STEM (știință, tehnologie, inginerie și matematică), din țările în care este prezentă. Compania oferă resursele și cadrul practic de care profesorii şi studenţii au nevoie în procesul de predare, studiu și practică pentru îmbunătăţirea abilităţilor tehnice.

DESPRE HONEYWELL

Furnizează soluții specifice industriilor, precum produse și servicii aerospațiale, tehnologii de control pentru clădiri și spații industriale și materiale avansate. Tehnologiile companiei ajută aparatele de zbor, clădirile, unitățile de producție, distribuitorii și angajații să devină mai conectați.

Înființată în plan local în 1997, activează în România prin patru companii, inclusiv unități de producție în București și Lugoj, cu peste 2.600 de angajați. Operațiunile sale cuprind trei mari arii de business: soluții de automatizare și control, managementul proceselor industriale și sisteme pentru industria aerospațială și industria transporturilor.

DESPRE UNIVERSITATEA POLITEHNICA DIN BUCUREȘTI

Este cea mai mare universitate cu profil tehnic din țară și singura universitate membră CESAER (asociația universităților tehnice din Europa) din România. Înfiinţată în 1967, Facultatea de Automatică și Calculatoare pregăteşte ingineri specialiști în domeniile Ingineria Sistemelor și Calculatoare și Tehnologia Informaţiei.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share