HP Romania, compania condusă de Mugur Pantaia, susține educația și incluziunea copiilor cu dizabilități

HP Inc. Romania, compania condusă de Mugur Pantaia, s-a alăturat efortului asociației CONIL de a susține educația și incluziunea copiilor cu dizabilități.

HP Romania oferă burse de școlarizare pentru doi dintre copiii Asociației CONIL și cursuri de codare pentru 100 de copii cu autism și alte dizabilități, în proiectul TechTeogether: Building Digital Skills for Atypical Kids. Programul a fost lansat în luna martie. 11 voluntari ai HP Romania au format profesorii CONIL și, lunar, până la finalul lunii iunie, vor veni să lucreze cu elevii și să descopere progresele pe zona de abilități  digitale.

Asociația CONIL este un partener de suflet pentru noi. Nu suntem la prima colaborare și ne-am luat angajamentul de a fi alături de specialiștii CONIL în demersurile lor de a oferi normalitate acestor copii atât de speciali, de la care și noi învățăm zi de zi ce înseamnă puterea unui zâmbet sincer. Trăim într-o lume digitală și e important ca toți copiii să aibă șansa formării în acest domeniu”, spune Mugur Pantaia, Managing Director HP Inc. Romania.

CONIL este o organizație non guvernamentală, fondată în urmă cu 12 ani, de Adela Hanafi. Este singura asociație din România care a dezvoltat un sistem de educație incluziv și un întreg ecosistem educațional pentru copii cu tulburări din spectrul autist și alte dizabilități, completat de terapie și programe de intervenție zilnice pentru mai mult de 300 de copii din centrele de zi, grădinițele și școala CONIL.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share