Continental inaugurează noi laboratoare de testare și o parcare supraetajată la Iași, după o investiție de peste 8 milioane de euro

Concernul Continental a inaugurat la Iași un nou corp de clădire, ce include o zonă de testare pentru sisteme de frânare auto și o parcare supraterană de 210 locuri pentru angajații de la Continental Iași.

Investiția de peste opt milioane de euro a fost finalizată anul acesta și a presupus construirea de noi laboratoare de testare, dispuse pe două niveluri și personalizate în funcție de cerințele sectoarelor de activitate din grupul Continental.

Noua zonă de testare este echipată cu toată infrastructura necesară pentru a executa teste funcționale pentru sistemele de frânare auto (electricitate, răcire, ventilație, aer comprimat). În plus, la parter au fost amenajate un garaj, echipat la cele mai înalte standarde pentru testarea mașinilor prototip, două ascensoare auto și un sistem de testare a frânelor, prevăzut cu un sistem de evacuare a fumului.

Circa 150 de ingineri din departamentul Vehicle Dynamics își vor desfășura activitatea în noul centru de testare și vor lucra cu echipamente de ultimă generație: standuri de testare, camere climatice și de șoc termic, simulatoare de mediu, HIL-uri (Hardware In the Loop), SIL-uri (Software In the Loop). Ele vor permite simularea condițiilor reale de lucru ale produselor create de companie și validarea noilor sisteme concepute pentru dezvoltarea de tehnologii în direcția megatrendurilor industriei.

“Infrastructura clădirii respectă ultimele tendințe în materie de eficiență energetică și sustenabilitate. Acoperișul este complet acoperit cu panouri fotovoltaice, ce asigură energia electrică pentru stațiile de încărcare a mașinilor electrice și pentru sistemul complet de iluminat. Vara, apa caldă este produsă și livrată numai prin utilizarea panourilor solare de pe acoperiș. Întreaga construcție are o izolare termică eficientă, asigurată prin utilizarea celor mai bune materiale pentru a menține o temperatură stabilă a mediului interior, cu un consum minim de energie. Folosim un sistem inteligent de control la distanță a echipamentelor tehnice și un sistem de management al parcării privind accesul și disponibilitatea locurilor”, declară Marian Petrescu, directorul sediului din Iași al Continental.

La etajele 2, 3, 4 și 5 ale noii clădiri a fost amenajată și o parcare cu 210 locuri, astfel că spațiul total de parcare pentru angajați este acum de peste 600 de locuri.

“Dezvoltarea de noi tehnologii pentru industria auto este esențială pentru dezvoltarea industriei per se. La Iași, creăm impact prin punerea în aplicare a unor idei inovatoare, ce contribuie la mobilitatea durabilă a viitorului. Continental participă activ la tranziția către o mobilitate fără emisii. Circa o treime dintre cei 19.000 de angajați din sectoarele Automotive, Tires și ContiTech ale grupului din România dezvoltă produse, servicii și tehnologii pentru industria auto la nivel mondial. Acestea oferă pasagerilor experiențe unice și confort și prin creșterea autonomiei, siguranței și eficienței, precum și prin conectivitate, automatizare și interacțiune prin instrumentele de bord, sistemele electronice de siguranță pasivă și activă, radare și senzori, anvelope, curele de distribuție, furtunuri pentru inducția aerului, unități electronice și tehnologii inovatoare software pentru o mobilitate inteligentă“, arată Christian von Albrichsfeld, Head of Country Continental România.

Prezentă în Iași din 2006, Continental desfășoară activități de cercetare și dezvoltare a tehnologiilor de vârf din industria auto, cu accent pe dezvoltare de software, securitate cibernetică, conectivitate și conducere autonomă. Cei peste 2.000 de specialiști de aici lucrează la proiecte dedicate orașelor și mașinilor inteligente, capabile să crească eficiența, siguranța și confortul condusului.

Între 1999 și 2022, Continental a investit peste 2,2 miliarde de euro în activităţile din România. Toate cele trei domenii de activitate ale companiei sunt reprezentate aici. Continental deţine șase unităţi de producţie și patru centre de inginerie în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab şi Iaşi, și un centru de distribuţie a anvelopelor în București. La finalul lui 2022, avea peste 19.000 de angajaţi, dintre care peste o treime reprezentată de ingineri și informaticieni, și va continua să angajeze în funcție de viitoarele proiecte.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share