Huf își face “cadou” extinderea fabricii din Arad, în anul în care aceasta aniversează 15 ani de activitate

Compania specializată în accesul și autorizarea în condiții de siguranță a mașinii a inaugurat, săptămâna trecută, extinderea fabricii sale din Arad, și sărbătorește a 15-a aniversare a Huf Romania.

De la preluarea noilor spații de producție, în decembrie 2020, 114 noi angajați au fost deja recrutați pentru liniile de producție suplimentare, care sunt acum funcționale. Astfel, numărul angajaților Huf din Arad a crescut la circa 500 și include echipa nou înființată a Centrului European de Recalificare Huf.

“Deoarece Huf Romania este o piatră de temelie în rețeaua noastră globală, am decis să organizăm un eveniment festiv restrâns, în conformitate cu precauțiile COVID-19, pentru a marca extinderea activității fabricii din Arad. Le mulțumim angajaților noștri pentru angajamentul lor din ultimii 15 ani și pentru punerea în funcțiune a noilor linii de producție într-un timp record”, afirmă dr. Lars Placke, membru al Consiliului de Administrație Huf.

Din 2006, operațiunile Huf din Arad au crescut rapid, întrucât compania valorifică oportunitățile oferite de o importantă resursă de talente cu angajați calificați și beneficiază, prin poziționarea geografică, de proximitatea companiilor auto importante din Europa de Est. Potrivit dr. Placke, Huf își va crește competitivitatea prin extinderea activităților în țările cu cel mai bun cost, ca România.

În Arad, Huf produce piese mecanice și electronice pentru Mercedes, BMW, Dacia, Volvo, Stellantis și VW. Portofoliul de produse include injectarea de mase plastice și asamblarea mânerelor exterioare de uși, a suporturilor lor, a senzorilor, seturilor de încuietori și capacelor de rezervor de combustibil. În noul Centru de Recalificare, sunt efectuate toate testele standard de calitate pentru produse ale companiilor auto din Europa.

“Pe cei 20.000 mp ai fabricii, dedicați activităților de producție, testare sau administrative, oferim condiții de muncă atractive și perspective de carieră pentru specialiști cu înaltă calificare, ca și pentru lucrătorii talentați, ale căror competențe le dezvoltăm în continuare prin programele de formare personalizate. În prezent, oferim alte 100 de noi locuri de muncă.

Huf are un portofoliu fascinant de produse pentru mașinile convenționale și pentru vehiculele electrice, astfel că perspectivele noastre sunt bune. Împreună, ne vom îmbunătăți continuu operațiunile în Arad, pentru a livra clienților noștri produse de o calitate superioară, fabricate într-un mod sustenabil”, spune Nicolae Viașu, noul director al fabricii Huf din Arad.

Huf își va crește competitivitatea prin extinderea activităților în țările cu cel mai bun cost, ca România.

La eveniment au fost prezenți și angajați Huf din Timișoara, care și-au început activitatea la Centrul de Dezvoltare Software al companiei, înființat în acest hub IT în 2011. În ianuarie 2020, echipa s-a relocat într-un nou sediu, în complexul ISHO din Timișoara. Acesta a fost punctul de plecare pentru a accelera dezvoltarea noului Centru European pentru Dezvoltare, Testare și Prototipare Huf din România.

De atunci, forța de muncă Huf de la Timișoara s-a dublat și a ajuns la peste 200 de specialiști în software, ingineri hardware și tehnicieni. Numărul include și o echipă de experți contabili pentru Centrul European de Servicii Financiare, relocat recent din Polonia în România. Centrul de dezvoltare și testare din Timișoara va fi extins în continuare, pentru a-și îndeplini rolul de hub global pentru dezvoltarea de software și hardware la Huf.

Echipele lucrează la proiecte pentru clienți precum Audi, BMW, Ford, GM și Stellantis și dezvoltă sisteme de intrare pasive, senzori și soluții inovatoare, ca ”Phone as a Key”. Potrivit reprezentanților companiei, birourile atractive, de tip open space, ce permit metode de lucru colaborative pentru dezvoltarea produselor, și laboratoarele generoase, echipate pentru testare și prototipare, fac din Huf un angajator atrăgător pentru specialiștii IT.

Articolul anterior

96% dintre candidați vor salariul în anunțurile de joburi. Mai mult de jumătate ezită să-și depună CV-ul când salariul nu e afișat

Articolul următor

O americancă și un olandez se alătură echipei de management Bitdefender, ca vicepreşedinţi

Articole din aceeași categorie
Total
1
Share