Premieră pentru angajații Bosch din România: staţie de încărcare pentru maşini și biciclete electrice, alimentată cu energie verde

Bosch Automotive Blaj a devenit prima fabrică Bosch din România care le oferă angajaţilor stații de încărcare pentru mașini și biciclete electrice.

Staţiile de încărcare sunt 100 la sută alimentate de energie produsă prin panourile fotovoltaice instalate în fabrică şi livrează până la 22 kW. Cu această energie, o mașină medie poate parcurge 400 de km și poate fi încărcată complet în timpul unei zile de lucru obișnuite.

“Acest eveniment deschide perspectivele de dezvoltare și de implementare a tehnologiei verzi la nivelul municipiului Blaj, iar administrația locală are obligația de a valorifica toate oportunitățile de acest gen aflate pe piață. În viitorul Plan de Mobilitate Urbană Durabilă a Municipiului Blaj, pentru a încuraja achiziționarea de autoturisme eco, am prevăzut amplasarea, pe raza întregului oraș, a stațiilor de încărcare pentru mașinile electrice și hibride, dar și achiziționarea de autobuze electrice pentru transportul în comun, astfel încât, în viitor, Blajul să se situeze în rândul orașelor europene cu cele mai mari standarde în ceea ce privește transportul nepoluant”, spune primarul Blajului, Gheorghe Rotar.

Potrivit reprezentanților companiei Bosch, cererea de electromobilitate la nivel mondial este în creștere. Estimările arată că, în 2035, 60 de procente dintre toate mașinile nou înmatriculate la nivel mondial vor fi electrice.

Articolul anterior

Soluție inedită pentru atragerea de candidați: o săptămână de lucru de trei zile, cu 80% din salariu

Articolul următor

20 de ani de Bitdefender: Cum s-a transformat o mică afacere de familie într-unul dintre liderii securității cibernetice din lume

Articole din aceeași categorie
Total
1
Share