Hulubul amorez și motanul Cap Turtit

Chiar dacă aveam în curte o femelă uriașă din rasa Ciobănesc de Bucovina, care în patrulările ei mai rărea câte o mâță de prin vecini, într-o dimineață de vară m-am trezit la ușă terasei cu un motănel simpatic, pe care nevastă-mea l-a botezat Cap Turtit. Fără să dea vreun semn de impertinență, în câteva zile,  pas cu pas, Cap Turtit a luat în stăpânire toată casa și am ajuns să dorm cu el deasupra capului.

Ovidiu Halunga

Contributor

La început, nu prea era pretențios la mâncare, dar, pe măsura trecerii timpului, gusturile cotoiului deveneau din ce în ce mai rafinate. În plus, la servirea mesei, era de o punctualitate de invidiat. Rar se întâmpla să rateze vreo masă, iar atunci îmi dădeam seama, după rănile de pe bot, că fusese prins cu ceva chestiuni amoroase pisicești.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

De vreo câteva ori, când pierdeam vremea cu Cap Turtit prin bucătărie, m-am trezit cu un porumbel aterizând pe pervazul exterior al ferestrei cu sticlă oglindă. Imediat după aterizare, îndrăgostit de propria imagine din oglindă, hulubul începea un dans nupțial solo, însoțit pe alocuri și de câteva ciocuri în geam. La primul semnal sonor, motanul lăsa orice activitate și se arunca cu vitejie spre fereastră. Minute în șir, porumbelul dansa fericit cu tot felul de scheme, iar Cap Turtit, cu gesturi de mare vânător, dădea cu gheara în sticlă.

Cam asta se întâmplă și în politica românească, la oră actuală. Unii dansează steril și stângaci în fața unor admiratori de ocazie, iar ceilalți dau cu gheara în geam și se fac că vânează. Realitatea dureroasă e că România este abandonată într-un ritm alert de forța de muncă calificată, sărăcim și rămânem în continuare fără autostrăzi, spitale și școli performanțe.

După un weekend în care am fost plecat la munte, cu mare tristețe am constatat dispariția lui Cap Turtit. Nici porumbelul nu a mai dansat la fereastra mea. Singura manifestare culturală din curte este acum urletul câinelui care imită sinistru sirena de la ambulanță. Poate că hulubul a dansat sfidător și fără protecție în fața câinelui, caz în care cred că a avut o soartă tristă. Zilele acestea, văd și în politica noastră cum unii dansează sfidător în fața unor dulăi de talie mondială și s-ar putea să iasă jumuliți din această afacere.

Articolul anterior

"Secretele" românului de 19 ani, care a construit o companie de un milion de dolari, în SUA

Articolul următor

VIDEO. EMBA University of Hull Cluj, la a doua generație de absolvenți

Articole din aceeași categorie
Total
18
Share