Iacob Ioan Pleșca, decorat cu Ordinul Național al Meritului Republicii Franceze, în grad de Cavaler

Bistrițeanul Iacob Ioan Pleșca, fondatorul Praetorian Trajan, una dintre cele mai importante firme de pază și protecție din Franța, a fost decorat cu Ordinul Național al Meritului Republicii Franceze, în grad de Cavaler.

“E mereu o bucurie, o onoare, o emoție, atunci când vezi că un român primește o distincție importantă din partea statului francez. Iacob Ioan Pleșca (foto, stânga) a plecat din România acum 30 de ani, cu o idee în minte: să meargă în Legiunea Străină.

După un drum cu peripeții, cu treceri complicate de frontieră, cu stat ore bune închis în podul unui vagon, visul i s-a împlinit. A ajuns la Dijon și, după un examen foarte greu, a reușit să intre. A fost în multe locuri, a cunoscut multe țări, a întâlnit mulți oameni.

După care s-a retras din Legiune și a lansat propria firmă de pază și protecție. Praetorian Trajan este azi una dintre cele mai importante companii din acest sector din Franța, cu aproape 200 de angajați din 30 de țări. E credibil, e serios, lucrează pentru mediul privat, dar și cu autoritățile franceze, în situații care nu sunt mereu simple. Și spune întotdeauna că e român, din Bistrița. Iar Franța i-a oferit azi Ordinul Național al Meritului, în grad de Cavaler”, scrie, într-o postare pe Facebook, Luca Niculescu, ambasadorul României la Paris.

Articolul anterior

Clujenii de la Fortech devin cel mai mare investitor la Telios Care, unul dintre principalii furnizori locali de servicii de telemedicină

Articolul următor

Lidl așteaptă candidați pentru Școala de Carte și Meserii, programul de învățământ dual prin care absolvenții de gimnaziu își pot începe cariera în retail

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share