Clujenii de la Fortech devin cel mai mare investitor la Telios Care, unul dintre principalii furnizori locali de servicii de telemedicină

Telios Care, unul dintre principalii furnizori de servicii de telemedicină din România, a atras o nouă finanţare, de 700.000 de euro. Lead investor este compania Fortech, dezvoltator de soluţii software din Cluj.

Cu o investiţie de 400.000 de euro, Fortech devine cel mai mare investitor la Telios Care, cu o participaţie de nouă la sută. Această rundă de finanţare marchează și lansarea oficială a Fortech Investments, divizia de investiţii a Fortech Group, ce va administra strategia de investiţii, achiziţii şi parteneriate a companiei.

“La Fortech, susţinem dezvoltarea industriei de sănătate, prin serviciile de software development. Contribuirea prin finanţare la misiunea Telios este următorul pas natural pe care îl facem către o implicare mai mare în soluţiile care transformă lumea. Telemedicina este un domeniu important pentru inovarea în domeniul sănătăţii, în special în România şi Europa Centrală şi de Est”, spune Valentin Filip, Managing Director, Product Investments, Fortech.

Odată cu această nouă rundă de finanţare, şi investitorii curenţi şi-au crescut participaţiile și au investit 180.000 de euro în Telios Care. În plus, compania a atras încă 120.000 de euro de la noi investitori.

“Transformarea industriei de sănătate necesită o echipă variată, cu un obiectiv comun. De la început, misiunea Telios Care a fost să ofere servicii complete de îngrijire fiecărui român. Ajutăm oamenii să-şi rezolve nevoile medicale cu încredere şi simplitate. Sprijinul din partea investitorilor, care a crescut din punctul de vedere al dimensiunii şi strategic, ne-a ajutat să atingem acest obiectiv. Acum, cu ajutorul uneia dintre companiile de tehnologie de top din Cluj, Fortech. Parteneriatele cu Transylvania Angels Network, Growceanu şi Tech Angels sunt ceea ce face ca această colaborare cu Fortech să fie atât de specială pentru noi – vorbim de oamenii care au grijă de alţi oameni”, spune Philip Choban, CEO Telios Care.

Telios Care este o structură pe acţiuni, compusă din fondatori şi investitori, printre care se află şi investitori de la Transylvania Angels Network, Growceanu Angel Investment şi Tech Angels. Cele trei organizaţii s-au implicat activ în atragerea noii finanţări şi în sprijinirea industriei de healthcare şi a procesului de digitalizare.

Fortech va fi un membru activ în Advisory Board (Consiliul Consultativ), atât în ceea ce priveşte zona de business, cât şi partea tehnică, și se va implica în strategia de dezvoltare a Telios.

Prin noua finanţare, Telios Care va accelera planurile de dezvoltare în România şi în regiune. Compania vizează îmbunătăţirea accesului pacienţilor la servicii medicale de calitate, prin introducerea mai rapidă pe piaţă a dispozitivelor medicale la distanţă, prin adăugarea de noi servicii în platformă, care oferă chiar posibilitatea vizitelor la domiciliu, şi prin creşterea procentului de afecţiuni complexe rezolvate prin telemedicină.

Pentru 2021, Telios Care se aşteaptă la o creştere cu 100 la sută a accesării serviciilor sale, în contextul în care tot mai mulţi pacienţi apelează la telemedicină ca primă soluţie în multe situaţii. În 2020, a înregistrat o creştere de zece ori a numărului de utilizatori de servicii de telemedicină și are peste 100.000 de beneficiari din ţară.

Compania estimează pentru acest an o dublare a numărului de pacienţi prin includerea serviciilor sale în produse de asigurări şi abonamente medicale şi prin vânzări directe la companii. După această investiţie, Telios Care este evaluată la circa 6,3 milioane de euro.

Înfiinţată în 2017, Telios Care se află la a treia rundă de finanţare. Prima a avut loc în 2018 şi a asigurat o finanţare de 150.000 de euro, bani folosiţi pentru dezvoltarea platformei, a îmbunătăţirii software-ului şi a sistemelor utilizate. A doua rundă s-a încheiat la finalul lui 2020, după atragerea a 200.000 de euro, investiţie ce a asigurat şi lansarea, în premieră în sistemul de sănătate din România, a modelului american de prescription fulfillment – reţete digitale trimise de medici direct la farmaciile indicate de pacienţi.

Telios Care aduce în România mai mult de 25 de ani de experienţă din SUA în servicii de îngrijire medicală la distanţă. Oferă angajaţilor şi persoanelor asigurate acces non-stop la consiliere medicală de specialitate şi wellness pentru o gamă largă de specialităţi.

Articolul anterior

"Secretele" unui gamer profesionist: cum poți transforma "joaca" pe calculator într-o carieră

Articolul următor

Iacob Ioan Pleșca, decorat cu Ordinul Național al Meritului Republicii Franceze, în grad de Cavaler

Articole din aceeași categorie
Citește

Burger King revine în România

Grupul polonez AmRest, care operează în regim de franciză mai multe branduri internaţionale din domeniul HoReCa, printre care…
Total
0
Share