La Lorraine: investiție de zece milioane de euro, într-o linie de producție pentru chifle

Un joint-venture între La Lorraine Bakery Group și Macromex, La Lorraine România a lansat cea de-a treia linie de producție din cadrul fabricii de la Câmpia Turzii pe 30 septembrie.

La Lorraine este cea mai mare și mai modernă fabrică de panificație congelată din România. De la deschiderea sa oficială, în noiembrie 2011, fabrica s-a extins la trei linii de producție și și-a triplat producția anuală, datorită cererii ridicate de produse pre-coapte (bake-off) de calitate superioară. Această fabrică face parte dintr-un plan de expansiune a grupului La Lorraine pe piețele emergente din Europa de Est. Noua linie de producție a presupus o extindere importantă a fabricii, cu 6.000 de metri pătrați, și o investiție de zece milioane de euro. Investiția totală în fabrica din România se ridică, în acest moment, la 29 milioane euro.

La   Lorraine România este una dintre cele mai eficiente fabrici de panificație congelată din Europa și produce o gamă largă de pâine de diverse forme, texturi și dimensiuni. Peste 100 de tipuri de produse sunt realizate pe cele trei linii de producție. Prima linie este dedicată producției de chifle și baghete, a doua este destinată produselor rustice, iar noua linie produce chifle de tip Kaiser Rolls. Fabrica primește de la furnizori din România, zilnic, 80 de tone de făină de înaltă calitate, și este unul dintre cei mai mari clienți ai acestora. „Politica de siguranță alimentară este foarte simplă pentru La Lorraine: toleranță zero. Nici o deviație de la standarde nu este permisă, pentru a ne asigura că produsele sunt 100 la sută sigure pentru consumatori. Aplicăm proceduri stricte de siguranță, igienă și calitate, și la fiecare oră sunt testate probe din loturile produse. Fabrica a primit certificatul IFS 6, unul dintre cele mai înalte standarde alimentare din lume”, precizează conducerea companiei.

Cele trei linii de producție complet automatizate funcționează 24/7. Mai mult de 30 la sută din energia pe care o folosesc este furnizată de un parc solar. Produsele sunt stocate în centrul logistic din apropiere, Edenia Distribution Center, cel mai înalt high-bay de produse congelate din Europa. De acolo, sunt livrate către clienți din România și din multe alte țări din regiune – clienți din comerțul tradițional, modern sau cel de tip HORECA. În România, produsele pot fi găsite în cele mai mari lanțuri de magazine, dar și în foodservice. Povestea La Lorraine România a început acum cinci ani, cu echipă formată din 28 de oameni. Compania, care a devenit între timp unul dintre cei mai mari angajatori din regiune, a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de circa 70 de milioane de lei, un profit net de 12,37 milioane și 102 angajați.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share