IBM se pregătește să elimine 10.000 de locuri de muncă în Europa

Grupul informatic american International Business Machines Corp. intenţionează să elimine 10.000 de locuri de muncă în Europa, în încercarea de a-şi reduce costurile la divizia sa de servicii IT, înainte de a o scoate la vânzare, au declarat, pentru Bloomberg, surse din apropierea acestui dosar.

Restructurările de amploare vor afecta circa 20 la sută din efectivele IBM din Europa. Cele mai afectate ar urma să fie subsidiarele din Marea Britanie şi Germania, dar sunt avute în vedere şi restructurări în Polonia, Slovacia, Italia şi Belgia. Sursele Bloomberg au dezvăluit că IBM şi-a anunţat intenţia de a recurge la restructurări de personal în Europa cu prilejul unei întâlniri cu reprezentanţii sindicali, care a avut loc la începutul lunii noiembrie, notează Agerpres.

Cea mai afectată va fi divizia de servicii IT, care se ocupă de operaţiunile de zi cu zi, precum gestionarea centrelor de date ale clienţilor şi suport IT tradiţional pentru instalarea, operarea şi repararea echipamentelor. În octombrie, IBM şi-a anunţat intenţia de a se separa de divizia de servicii IT, pentru a se concentra pe noua divizie de hybrid-cloud computing şi inteligenţă artificială. IBM speră să finalizeze această separare până la finele lui 2021.

Credem că te-ar interesa și: Spune-mi ce ai făcut de COVID-19, ca să-ți spun ce fel de angajator ești

Cândva o renumită companie americană în sectorul mainframe computing şi servicii IT, IBM a ajuns în urma noilor firme din tehnologie, precum Amazon.com, care domină piaţa de cloud-computing. Separarea de divizia de servicii este prima mutare a noului director general de la IBM, Arvind Krishna, care a fost numit la conducerea companiei în aprilie, în încercarea de a o readuce pe creştere după un deceniu de scădere a veniturilor.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Articolul anterior

O directivă europeană, neglijată în contextul pandemiei, schimbă regulile pentru detașarea angajaților

Articolul următor

10 idei de reinventare pentru afacerile românești, în 2021

Articole din aceeași categorie
Total
1
Share
Close