Infineon Technologies își extinde sediul din Novo Park cu două etaje și un laborator

Filiala locală a producătorului german de semiconductori își extinde spațiul de birouri din campusul de afaceri Novo Park, deținut de Genesis Property.

Compania a semnat un contract de închiriere pentru extinderea sediului său din România cu încă două etaje și un laborator în clădirea D, cu începere imediată, și ajunge la o suprafață închiriată de 10.000 mp. Contractul existent a fost prelungit până în 2025, an ce va marca două decenii de colaborare dintre Infineon și Genesis Property.

Infineon Technologies România, care ocupă acum spații de birouri în clădirile B și C din Novo Park, se numără printre chiriașii cu cea mai îndelungată prezență în campus. Este chiriașul Genesis Property din 2005, când a închiriat un spațiu de 2.300 mp, iar de atunci a continuat să se extindă.

În aprilie, Genesis Property a început transformarea Novo Park, din partea de nord a Bucureștiului, în YUNITY Park, un nou concept imobiliar care va integra într-un spațiu unic facilități premium pentru tendințele de lucru și de stil de viață urban ale viitorului. Proiectul va fi finalizat la începutul anului viitor, cu o investiție totală de 50 de milioane de euro.

Pe lângă birourile premium, în YUNITY Park, parcarea exterioară, ce se întinde pe 7.500 mp, va fi complet transformată, cu un accent deosebit pe zonele verzi, întrucât va fi plantată o pădure urbană de 1.000 mp, unde angajații pot organiza întâlniri și ședințe online sau pot, pur și simplu, să ia pauze, să facă scurte plimbări și să se bucure de natură. O terasă în aer liber va deservi un foodhall de 4.000 mp, unde rezidenții și vizitatorii parcului vor găsi un mix de restaurante. În centrul de conferințe cu o capacitate totală de 540 de locuri vor fi organizate evenimente culturale și profesionale.

Toate cele șapte clădiri din YUNITY Park, cu o suprafață închiriabilă de 75.000 mp, sunt clasificate în clasa A de eficiență energetică și certificate BREEAM – Very Good și vor fi certificate și IMMUNE Building Standard – Resilient, 5 stele din 5. IMMUNE se bazează pe o investiție practică într-un sistem Healthyby Design (HbDS), care le permite operatorilor de clădiri să verifice și să ajusteze starea clădirii la un nivel sustenabil al performanței, pentru a le oferi ocupanților spațiul și încrederea necesare pentru o experiență sănătoasă.

DESPRE GENESIS PROPERTY

Este unul dintre cei mai importanți dezvoltatori de birouri clasa A din România, cu o experiență de aproape 20 de ani în industria imobiliară. Deține și administrează peste 150.000 mp de spații de birouri ocupate de companii precum HP, Accenture, Société Générale, Citibank, Ericsson, Garanti BBVA, Infineon, Luxoft, Yokogawa, Siemens și Alpha Bank, unde lucrează peste 20.000 de angajați. În 2020, a inițiat IMMUNE Building Standard, un standard global inovator, care certifică reziliența clădirilor la amenințări pentru sănătate. Este și dezvoltatorul primului campus studențesc privat din România, West Gate Studios, și al unității de cazare de patru stele, Studio One Accommodation Suites.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share