Intesa Sanpaolo Bank își completează echipa de top management cu trei membri noi

Subsidiara din România a Grupului Intesa Sanpaolo are trei noi membri în echipa de top management – doi români responsabili de zona de business și un expat care gestionează zona financiară.

Echipei manageriale Intesa Sanpaolo Bank i s-a alăturat Simone Ieri (foto, stânga), director general adjunct și Chief Financial Officer (CFO), care vine cu expertiza necesară în contabilitate și planificare și control de gestiune, bazată pe cunoștințe tehnice solide și experiența funcțiilor executive din mai multe bănci pe piaţa italiană şi internațională. Licențiat in Contabilitate și Programare IT la Institutul Tehnic și Comercial G.Galilei din Italia și în Științe sociale, cooperare și dezvoltare internațională la Universitatea din Pavia, Simone Ieri are 34 de ani de experiență în industria bancară. În ultimii patru, a fost CFO în subsidiara din China a Grupului Intesa Sanpaolo.

Dan Grigoriu (foto, centru) este noul director general adjunct și șef al Diviziei RetaiI Intesa Sanpaolo Bank și va avea în responsabilitate segmentul de business ce include Small Business și Persoane Fizice, dar și activitățile acoperite de Multichannel & CRM, Gestionarea Rețelei și Customer Satisfaction. Licențiat în Inginerie și deținătorul unui MBA al City University, Seattle, în Administrarea afacerilor și Banking international, are aproape 30 de ani de activitate în poziții executive în alte bănci, membre ale unor grupuri internaționale, unde a activat cu preponderență în zona de retail și a coordonat activități de dezvoltare produse și vânzări, dar și de organizare a activității de creditare.

Bogdan Patrănoiu (foto, dreapta) a fost numit în funcția de director general adjunct și șef al Diviziei Corporate și IMM, și va coordona departamentele Corporații Naționale și Clienți Instituționali, Clienți Multinaționali, IMM și Produse și Finanțări Structurate. Face parte din echipa Intesa Sanpaolo Bank din 2018 și a fost responsabil de departamentul Corporații Naționale și Clienți Instituționali, pe care l-a transformat într-o echipă capabilă să poziționeze banca drept un participant important în tranzacțiile de referință și în parteneriate cu companii publice și private. Are aproape 25 de ani de experiență în equity investment, underwriting și risk management, tranzacții internaționale și business development. A deținut funcții de conducere în instituții și grupuri financiare internaționale, este licențiat în Comerț la ASE București și deține un MBA în Administrarea afacerilor în finanțe de la Universitatea din Sheffield.

În acest moment, echipa de top management a Intesa Sanpaolo Bank este formată din Dan Sandu (director general/ CEO), Andrea De Michelis (prim-director general adjunct), Alberto De Stavola (director general adjunct/ Chief Credit Officer), Dan Grigoriu (director general adjunct/ șef Divizia Retail, Simone Ieri (director general adjunct/ CFO) și Bogdan Pătrănoiu (director general adjunct/ șef Divizia Corporate și IMM. Cei trei membri noi îşi vor prelua atribuţiile oficiale după ce vor fi autorizaţi de BNR.

Intesa Sanpaolo Bank are o cotă de piață de circa 1,21 la sută. Este a 15-a bancă din România după volumul de active. Cu un portofoliu de 63.000 de clienți, se concentrează pe consolidarea strategiei de piață, așa încât să se adreseze cu o ofertă competitivă de produse și servicii financiare tuturor tipurilor de clienți – retail, corporate și IMM.

Articolul anterior

Gebrüder Weiss și-a mărit echipa din România și a trecut pragul de 700 de angajați, în 2020

Articolul următor

Pandemia a accelerat alfabetizarea digitală: numărul elevilor care urmează cursurile Logiscool a crescut cu 25 la sută în 2020

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share