Pandemia a accelerat alfabetizarea digitală: numărul elevilor care urmează cursurile Logiscool a crescut cu 25 la sută în 2020

Școala de programare Logiscool România, lider în programe edu-tech pentru copii cu vârste între șapte și 17 ani, a încheiat anul 2020 cu o creștere de 25 la sută a numărului de elevi înscriși, pe fondul accelerării nevoii de alfabetizare digitală.

În 2020, Logiscool și-a extins numărul de școli la nivel național, ca parte a strategiei de a aduce digitalizarea mai aproape de copiii din toată țara, și a ajuns la 40 de locații. Dezvoltarea continuă și în acest an, cu planuri pentru deschiderea de noi centre în orașe precum Botoșani, Bistrița, Focșani, Giurgiu, Piatra Neamț, Satu Mare, Slobozia, Târgoviște, Vaslui, Zalău și altele unde există o nevoie acută pentru cursuri de programare pentru copii. Școala are peste 200 de traineri la nivel național.

Nevoia de digitalizare și alfabetizare digitală a crescut mult în ultimul an, accelerată de contextul pandemiei, care a adus tehnologia în prim-plan și a schimbat modul în care este utilizată în viața de zi cu zi. Logiscool se adaptează tendințelor și lansează noi workshop-uri precum 3D Design, App Creation, Digital Illustration și Minecraft Modding, prin care copiii își pot dezvolta noi abilități și, astfel, pot depăși stadiul de utilizatori de tehnologie și pot deveni creatori ai viitorului digital.

“Copiii sunt tot mai preocupați de tehnologie și curioși nu doar să descopere cum o pot folosi, ci și cum funcționează și cum își pot pune în practică ideile pentru un viitor digital mai creativ, adaptat nevoilor lor. Venim în întâmpinarea lor cu patru workshop-uri care îi vor face să înțeleagă mecanismele din spatele utilizării unei aplicații, a unui site sau a unui joc, punând accent pe gândire analitică și creativitate”, spune Indira Abdulvoap, General Manager Logiscool România.

Workshop-urile care vor putea fi urmate atât în sălile de clasă, cât și online, îmbină jocul cu principiile de programare. Accentul este pus pe înțelegerea procesului și pe integrarea informației. Elevii vor învăța, în cinci până la zece sesiuni, în funcție de workshop-ul ales, cum să dezvolte singuri o aplicație, cum pot modifica jocul Minecraft după propriile preferințe sau cum să proiecteze obiecte 3D pe care să le poată imprima ulterior. Noile workshop-uri nu necesită cunoștințe anterioare și pot fi desfășurate în paralel cu alte cursuri Logiscool.

Curricula Logiscool România este concepută pentru a dezvolta abilitățile tehnice ale copiilor, așa încât, indiferent de meseria către care se vor îndrepta, dar care va avea cu siguranță o componentă digitală, să aibă deja un set de abilități axate pe tehnologie. Școala de programare dezvoltă permanent noi tematici pentru cursuri, workshop-uri și tabere, inclusiv din sfera inteligenței artificiale. Toți elevii au acces la materiale suport și la resurse educative disponibile în platforma de învățare proprie Scoolcode.

DESPRE LOGISCOOL ROMÂNIA

Oferă cursuri de programare și robotică pentru copii și tineri cu vârste între șapte și 17 ani. Înființată în 2018, numără peste 40 de școli de programare la nivel național și este în continuă expansiune. Face parte dintr-o rețea internațională de centre educaționale, prezentă în 17 țări din Europa, America și Asia. Peste 90.000 de elevi au participat la cursurile, taberele și evenimentele conexe oferite de Logiscool și au descoperit programarea într-un mediu plăcut și inspirațional. În cei trei ani de existență în România, la cursurile Logiscool au participat peste 20.000 de elevi.

Articolul anterior

Intesa Sanpaolo Bank își completează echipa de top management cu trei membri noi

Articolul următor

Schaeffler România reciclează sau valorifică 90 la sută din deșeurile pe care le generează

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share