IT-iștii, printre cei mai activi candidați pentru un job nou, în iulie

În iulie, numărul CV-urilor depuse de candidații din România pe BestJobs a crescut cu 38 la sută față de aceeași perioadă a anului trecut și cu peste 20 la sută față de luna iunie a acestui an.

Schimbările din ultimele luni au pus o amprentă puternică pe piața muncii, iar interesul angajaților pentru căutarea unui loc de muncă a crescut de la o lună la alta, inclusiv în rândul specialiștilor care au fost până acum mai puțin activi.

În iulie, angajații din domeniul IT au fost printre cei mai activi în căutarea unui nou job, cu peste 20.000 de căutări, dublu față de media lunilor anterioare. Contabilii și inginerii au fost și ei foarte activi în căutarea unui loc de muncă, cu un volum total de peste 50.000 de căutări.

Credem că te-ar interesa și: Spune-mi ce ai făcut de COVID-19, ca să-ți spun ce fel de angajator ești

Ofertele pentru joburi la distanță au continuat să fie la mare căutare și după ieșirea din starea de urgență, pe fondul interesului mare al angajaților de a lucra în continuare de acasă. În ultimele trei luni au fost înregistrate, în medie, lunar, peste 20.000 de căutări pentru astfel de joburi, în timp ce domeniul cel mai solicitant în contextul actualei crize (medical & farma) a înregistat o scădere de până la 25 la sută a interesului candidaților, față de luna anterioară.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Printre companiile care au atras cei mai mulți candidați, luna trecută, se numără Takko Fashion (3.576 candidați), Enel (3.335), Adidas Romania (3.315), H&M (2.634), Deichmann (2.611), First Bank (2.243), elefant.ro (2.055), Regina Maria (1.976), Vodafone (1.942) și BSB Fashion (1.906).

BestJobs este una dintre cele mai importante platforme de recrutare online din România. Cu o experiență de peste 18 ani în domeniu, conectează la piața muncii peste 2,5 milioane de profesioniști și are peste 25.000 de joburi active în orice moment, în țară și în străinătate.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share