Banner

“Job” part-time secret: regele Olandei, copilot la KLM

Natascha Libbert/AFP/Getty Images

Willem-Alexander a dezvăluit, într-un interviu acordat ziarului De Telegraaf, că pilotează în secret aeronavele companiei KLM.

Regele a recunoscut că, timp de două decenii, a zburat cu KLM în calitate de copilot. Pasiunea de a pilota îl ajută să se relaxeze și să se detașeze de îndatoririle regale. În ultimii 21 de ani, regele Olandei a zburat în calitate de copilot, de două ori pe lună, cu KLM. Willem-Alexander a păstrat discreția de fiecare dată când a fost la bordul aeronavelor.

“Avantajul de a fi copilot constă în faptul că nu este nevoie să-mi spun numele. Întotdeauna când le urez pasagerilor un zbor plăcut alături de noi, menționez doar numele căpitanului și al echipajul. Deci nu trebuie să mă prezint”, declară regele. Întrucât prezența acestuia nu va fi anunțată niciodată, pasagerii nu vor fi notificați când membrul familiei regale se va află la bord.

Suveranul olandez se antrenează în prezent pentru a pilota aeronavele Boeing 737 din flota KLM. Regele va continua să zboare de două ori pe lună, în calitate de copilot, la fel cum obișnuia în timp ce pilota avioanele de dimensiuni mai mici, Fokker 70. Alege, de obicei, zborurile scurte, ca să poată reveni rapid în Olanda, în caz de urgență.

Compania KLM a fost fondată în 1919 și este cea mai veche linie aeriană care și-a păstrat numele original. În 2004, Air France și KLM au format alianța Air France KLM. Așa s-a născut cel mai puternic grup aviatic european, bazat pe două branduri și hub-uri puternice: aeroportul Schiphol, din Amsterdam, și aeroportul Charles de Gaulle, din Paris. Grupul a păstrat identitatea celor două companii și se concentrează pe trei aspecte esențiale: transportul pasagerilor, mentenanța aeronavelor și transportul de marfă.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share