Josephine Payne, prima femeie care va conduce operaţiunile de producţie ale Ford în România

Ford a anunţat numirea lui Josephine Payne în funcţia de preşedinte Ford România şi director general al fabricii Ford Craiova, din 1 aprilie.

Josephine Payne îl va înlocui pe Ian Pearson, care se va retrage din activitatea profesională, din 1 mai, după 31 de ani petrecuţi în Ford Motor Company. Ian Pearson a condus fabrica Ford Craiova din 1 martie 2018. Primul rol la fabrica din Craiova l-a avut, însă, în 2011, când a fost numit în funcţia de director al Uzinei de Producţie Motoare. În timpul mandatului său în Secţia de Motoare, el şi echipa sa au fost responsabili cu lansarea multipremiatului motor EcoBoost de 1.0L.

“Craiova va ocupa mereu un loc special în inima mea. Am petrecut aici, cumulat, aproape șase ani, alături de o echipă minunată, şi sunt mândru de ce am realizat împreună. Sunt recunoscător că am avut şansa de a lansa, împreună cu echipa Ford Craiova, modelul Puma, care nu este doar primul vehicul hybrid fabricat aici, dar şi cel mai tehnologizat model pe care l-a produs România vreodată”, declară Ian Pearson.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Josephine Payne are peste 29 de ani de experienţă în domeniul producţiei şi ingineriei şi face parte din echipa Ford din 1991. În martie 2018, a venit în România de la fabrica Dagenham din Marea Britanie şi a preluat conducerea Uzinei de Producţie Motoare din Craiova de la spaniolul Jaime Ortiz-Canavate. În septembrie 2020, a devenit assistant plant manager al uzinei din Craiova, a condus echipa de producţie a vehiculelor din Craiova şi a colaborat îndeaproape cu echipele Ford de la uzinele din Europa.

Din 1 aprilie, Dan Ghirisan, actualul manager Lansare Produse la Ford Craiova, va fi numit assistant plant manager, în locul lui Josephine Payne. “Este un adevărat privilegiu să fiu prima femeie care va conduce operaţiunile fabricii din Craiova. Mă bucur că voi lucra în continuare cu echipa deosebită pe care o avem în România. Vom oferi produse excelente tuturor clienţilor noştri din întreaga lume şi vom ajuta împreună la crearea unui viitor mai bun”, spune Josephine Payne.

Cu sediul la Dearborn, Michigan, Ford Motor Company proiectează, produce, comercializează şi furnizează o gamă completă de maşini Ford, camioane, SUV-uri, vehicule electrificate şi vehicule de lux Lincoln, și furnizează servicii financiare prin Ford Motor Credit Company. Ford Europa produce, comercializează şi oferă service pentru vehiculele Ford pe 50 de pieţe individuale şi are circa 43.000 de angajaţi la facilităţile proprii şi asocierile în participaţiune consolidate şi 58.000 dacă sunt luate în considerare entităţile neconsolidate. Operaţiunile Ford Europa include și Divizia Ford de Relaţii cu Clienţii şi 14 unităţi de producţie (zece deţinute integral şi patru asocieri în participaţiune neconsolidate).

Articolul anterior

Lumea virtuală Marquardt își deschide porțile pentru viitorii ingineri

Articolul următor

Liceenii din Sibiu reiau practica la compania Marquardt, după un an de pauză

Articole din aceeași categorie
Total
1
Share