Liceenii din Sibiu reiau practica la compania Marquardt, după un an de pauză

Din 15 februarie, după un an de pauză, elevii de la liceele din județul Sibiu și-au reînceput stagiile de practică la Marquardt și reiau astfel interacțiunea cu mediul industrial și de business multinațional, în proiecte ce au ca obiectiv dobândirea de cunoștințe și competențe care să-i ajute în definirea opțiunilor profesionale pe viitor.

Stagiile de practică organizate în cadrul proiectului cu finanțare din fonduri europene “Orientare – Aducem școala la locul de muncă” au fost inițiate de elevii de la Colegiul Tehnic Energetic Sibiu și de cei de la Școala Națională de Gaz Mediaș.

Este al șaptelea an în care Marquardt organizează practica pentru elevii liceelor din Sibiu, însă în acest an parteneriatele au fost extinse și în județ. Anul acesta și anul viitor, vor beneficia de creștere a relevanței formării profesionale liceenii de la Colegiul Tehnic “Independența” Sibiu, Liceul Tehnologic “Avram Iancu” Sibiu, Colegiul Economic „George Barițiu” Sibiu, Colegiul Tehnic Energetic Sibiu, Colegiul Agricol “Daniil Popovici Barcianu” Sibiu, Liceul Tehnologic “Ilie Măcelaru” Sibiu, Liceul Tehnologic Johannes Lebel Tălmaciu, Colegiul Tehnic “August Treboniu Laurian” Agnita, Colegiul Școala Națională de Gaz Mediaș. Peste 200 de elevi vor face practica la Marquardt, în 2021 și 2022.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

În funcție de domeniul pentru care se pregătesc, liceenii practicanți sunt repartizați în diferite departamente și au acces la echipamente de ultimă generație. Primesc sprijin de la tutorii, experții și personalul calificat din companie, iau contact cu cerințele unei viitoare cariere și au parte de consiliere și orientare profesională adaptată cerințelor reale ale pieței muncii.

Peste 200 de elevi vor face practica la Marquardt, în 2021 și 2022.

Practica începe cu instructajul de protecția muncii și PSI, urmat de un tur al fabricii. Din a doua zi, liceenii sunt repartizați pentru activități specifice, în diverse departamente ale companiei: Industrializare, Financiar, Logistică, Mentenanță. La finalul stagiului, activitatea le va fi evaluată și integrată în consilierea de orientare în carieră, iar proiectele lor vor concura în competiții dotate cu premii.

Articolul anterior

Josephine Payne, prima femeie care va conduce operaţiunile de producţie ale Ford în România

Articolul următor

Fotograful Yaakov Herevon ne invită să privim "Lumea de aproape"

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share