Jumătate dintre angajații din România nu se simt apreciați la locul de muncă. 6 din 10 simt că angajatorul nu le susține starea de bine

Circa 62 la sută dintre salariații din România consideră că preocuparea companiilor pentru starea de bine a angajaților este mai mult declarativă și nu este susținută prin practici organizaționale, arată un sondaj realizat de platforma Undelucram.ro în iunie.

În ceea ce privește echilibrul dintre viața personală și cea profesională, aproximativ 45 la sută dintre angajați au punctat acest indicator cu nota 6 din 10.

“Ne propunem să ajungem la cât mai mulți angajați din România cu acest mesaj și să le oferim și un plan de acțiune concret, elaborat de specialiști, pentru a-și consolida starea de bine fizică, emoțională, socială și financiară. În mediul de business dinamic în care lucrăm cu toții, mai ales sub presiunea ultimului an, e ușor să pierdem din vedere starea de bine, fiind atât de concentrați pe supraviețuire.

Faptul că doar patru la sută dintre angajații din România sunt mulțumiți de echilibrul dintre viața personală și profesională este un indicator clar al acestui fapt. De aceea am lansat în această săptămână campania Maratonul Stării de bine, un proiect prin care, alături de partenerii noștri, Thrive Global, încercăm să aducem în prim-plan, atât pentru angajați, cât și pentru organizații, faptul că starea de bine, un echilibru sănătos între viața profesională și cea personală ar trebui să fie prioritatea nr. 1 pentru fiecare dintre noi”, spune Costin Tudor, fondator și CEO al Undelucram.ro.

6 din 10 angajați declară că mediul lor de lucru este preponderent pozitiv și creativ

Rugați să descrie mediul în care lucrează, circa 33 la sută de angajați l-au prezentat ca fiind dinamic și pozitiv, iar 31 la sută îl consideră relaxant și creativ. Doar 17 la sută resimt mediul de lucru drept rigid și sufocant, în timp ce 18 la sută îl percep ca fiind toxic. Majoritatea angajaților se declară insuficient mulțumiți de măsura în care angajatorul se asigură că le sunt respectate programul de lucru și viața personală. Circa 70 la sută dintre ei îi acordă până în 7 puncte din 10.

Doar jumătate se simt apreciați la locul de muncă

Întrebați dacă se simt apreciați la locul de muncă, aproximativ 52 la sută dintre angajați au răspuns “Da”. În ceea ce privește susținerea dezvoltării personale de către angajator, circa 35 la sută din  salariați susțin că lucrează într-o cultură organizațională ce are în vedere dezvoltarea angajatului, iar 36 la sută primesc acces la programe de învățare în conformitate cu planul de dezvoltare agreat cu angajatorul.

60 la sută dintre angajați au o relație apropiată și de prietenie cu colegii

Patru din zece angajați au o relație strict profesională cu colegii lor, în timp ce 27 la sută au o relație de prietenie bazată pe încredere, iar aproape 28 la sută se simt chiar apropiați de colegii lor.

43 la sută dintre angajați susțin că în compania lor nu se desfășoară acțiuni de responsabilitate socială

Numai doi din zece angajați susțin că organizația lor își asumă responsabilitatea socială prin proiecte concrete, în care angajații sunt implicați, iar patru din zece declară că le este permis să organizeze acțiuni CSR în echipele lor. Dar 43 la sută susțin că nu există acțiuni de responsabilitate socială și nici susținere în acest sens din partea companiei în care lucrează.

Pentru acest sondaj au răspuns 2.122 de angajați, cu vârste de peste 18 ani, majoritatea absolvenți de studii universitare și postuniversitare.

DESPRE UNDELUCRAM.RO

Este cea mai mare comunitate online a angajaților din România, cu peste 750.000 de potențiali angajați pe platformă și peste 500.000 de contribuții lăsate de utilizatori despre companiile la care lucrează, interviuri de angajare sau oferte salariale. Platforma pune la dispoziția angajaților și Salariometru – un instrument online pentru compararea salariilor din România, un calculator de salariu și resurse pentru dezvoltarea carierei precum modele de CV, topul angajatorilor și articole despre industrie.

Articolul anterior

Companii de top recrutează la Târgul Virtual Hipo.ro pentru Absolvenți 2021, până pe 13 august

Articolul următor

CEO-ul Groupama Asigurări, reconfirmat ca preşedinte al Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Franceze în România

Articole din aceeași categorie
Total
1
Share