JYSK mobilează două noi case MagicHOME

Asociația Magic a inaugurat două noi MagicHOME, aflate lângă Spitalul de copii Marie Curie din București. Cele două apartamente au fost mobilate cu sprijinul JYSK România și vor găzdui părinții copiilor bolnavi de cancer.

Pentru părinții copiilor cu diagnostic oncologic, perioada în care copiii lor trebuie să facă tratament în spital este extrem de dificilă. După aflarea diagnosticului crunt, părinții rămân alături de copii în spital luni de zile. Sunt departe de casă, într-un salon de spital, unde singurul loc pe care pot sta este un scaun aflat lânga patul copilului. 

La finalul iernii, Asociația Magic a inaugurat două noi locuințe, MagicHOME 17 și 18. Sunt, de fapt, două apartamente a câte patru camere, aflate lângă spitalul Marie Curie din București, care îi vor găzdui pe părinții copiilor internați acolo. “Părinții sunt cazați pe toată durata tratamentului, fie că durează o lună, un an sau mai mult. La spital, dormeau pe scaunul de lângă patul copilului, cu lunile. Nu este simplu să ai un copil bolnav, este istovitor, este o călătorie plină de griji. Să fii nevoit să dormi în fund, pe scaunul de lângă patul copilului, fără să pui capul pe pernă, este cruzime, de-a dreptul”, explică Jeanina Zgîrie, coordonator Fundraising Asociația Magic.

Apartamentele au fost mobilate cu sprijinul JYSK România, în cadrul parteneriatului pe trei ani, realizat cu Asociația Magic. Deși se află în blocuri vechi, care din afară nu par deloc atrăgătoare, cei de la Asociația Magic au reușit să le transforme în spații primitoare, calde și luminoase, care să ofere optimism părinților găzduiți în ele.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Articolul anterior

Primul centru de vaccinare non-stop din România se deschide săptămâna viitoare

Articolul următor

Dezvoltatorul logistic Element Industrial are un nou Managing Director

Articole din aceeași categorie
Total
1
Share