Kaufland împușcă mai mulți iepuri dintr-un foc: angajații săi primesc vouchere de vacanță care le cresc veniturile și susțin redresarea turismului

De luna aceasta, Kaufland România actualizează pachetul de beneficii pentru angajații companiei și oferă vouchere de vacanță ce pot fi folosite pentru cumpărarea de servicii turistice în România. 

Venitul mediu brut al unui angajat în magazine și depozite ajunge astfel la 6.100 de lei pe lună și include sporuri, tichete de masă, vouchere de vacanță și alte beneficii. Valoarea totală a voucherelor de vacanță ce vor fi acordate în 2021 este de peste 1,5 milioane de euro. Prin decizia de a le introduce în pachetul de beneficii, Kaufland își propune să sprijine și redresarea turismului românesc. Demersurile necesare implementării acestui beneficiu au început în noiembrie 2020, iar soluția acordării a fost identificată în luna ianuarie a acestui an.

Kaufland este printre cei mai mari angajatori privați din țară, cu o medie de peste 15.000 de angajați. Venitul lor brut crește, de luna aceasta, prin acordarea voucherelor de vacanță ca beneficiu suplimentar pentru angajații cu peste trei ani vechime și a voucherelor oferite cu diverse ocazii pe parcursul anului.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

“Decizia de a acorda vouchere de vacanță va avea un impact indirect în economie, unde se vor întoarce cei 1,5 milioane de euro pe care îi acordăm angajaților. Actualizăm an de an pachetul de beneficii și am decis să direcționăm o parte din buget spre vacanțe în România. Toate sectoarele sunt strâns legate în echilibrul economiei și înțelegem că și noi avem puterea să mișcăm lucrurile prin deciziile pe care le luăm zi de zi”, spune Marco Hößl, director general Kaufland România.

Anul acesta, Kaufland și-a consolidat poziția de angajator de top și a obținut, pentru al șaselea an consecutiv în România și, pentru a treia oară, la nivel european, certificarea de Top Employer. Distincțiile sunt acordate de Top Employers Institute din Olanda după o analiză riguroasă a proceselor HR din companie, a facilităților acordate și posibilităților de dezvoltare pe care le au angajații de pe toate nivelurile.

Articolul anterior

"Lucrează din grădina vecinului": un startup irlandez produce la Cluj birouri mobile, ce pot fi amplasate oriunde și închiriate cu ora

Articolul următor

Trei sferturi dintre angajații BNP Paribas în România sunt femei. Ele ocupă două treimi dintre funcțiile de management

Articole din aceeași categorie
Total
13
Share