Kaufland transparentizează salariul brut de pornire și introduce un asistent digital pentru procesul de recrutare

Din 1 octombrie, Kaufland va menționa în anunțurile de angajare salariul brut de pornire pentru rolurile de execuție. Retailerul introduce, pe microsite-ul cariere.kaufland.ro, și un asistent digital, KALA, care îi ajută pe candidați să-și găsească un rol potrivit în echipă.

În timp ce KALA răspunde tuturor întrebărilor legate de oportunitățile profesionale, mediul de lucru, beneficiile și activitatea de la Kaufland, noile anunțuri de recrutare vor preciza, în mod transparent, tipul de contract și salariul brut de pornire pentru activitatea desfășurată.

Pentru că echilibrul între viața profesională și cea personală este esențial, Kaufland le oferă angajaților posibilitatea unui program flexibil, dar și timp liber, pentru activitățile personale. Ei pot avea, pe lângă zilele de concediu de odihnă oferite conform legislației, zile libere oferite în funcție de vechimea în companie, care, cumulate cu zilele libere legale, pot ajunge până la 27 pe an, zile libere pentru acțiunile de voluntariat, beneficii sportive (7CARD/ 7 card@home, World Class, Color Run, campionatul de fotbal Kaufland) și activități pentru timpul liber (Bookster, cursuri online gratuite, curs de educație financiară).

Angajații se bucură și de extrabeneficii pentru evenimente speciale (căsătorie, naștere/ adopție, vouchere cadou pentru copii de Paști, de 1 Iunie și de Moș Nicolae, pachete cadou, primă pentru recomandare angajați), asigurare voluntară de sănătate și reduceri la anumiți parteneri.

În ultimii șase ani, Kaufland a obținut titlul de Angajator de Top. Recent, a primit și certificarea Inspiring Employer, care atestă faptul că bunăstarea angajaților este prioritară în rețea, astfel încât membrii echipei Kaufland beneficiază de cele mai bune condiții, politici și proceduri de lucru.

Kaufland a primit premiul Elite Shining Star – cea mai înaltă și mai prestigioasă distincție oferită de Inspiring Employers – pe baza a zece criterii de evaluare organizațională, precum atragerea și retenția de talente, procesul de inducție al noilor angajați, recompense și recunoaștere, învățare și dezvoltare, carieră, transparență, diversitate și incluziune, bunăstarea angajaților, responsabilitate socială corporativă, sustenabilitate și brand de angajator.

Kaufland a lansat și o nouă campanie de brand de angajator, “E timpul pentru ceva nou”, care aduce în prim-plan o parte dintre angajații companiei, selecționați de campioana Cristina Neagu, prin intermediul căreia cei interesați de o carieră în retail pot intra în culisele Kaufland.

Campania este, de fapt, un making of al campaniei în sine, în care Cristina Neagu a mers în magazinele Kaufland, în depozite și în sediul central, pentru a-i cunoaște și pentru a-i selecta pe angajații care se implică zi de zi, sunt responsabili, dau dovadă de spirit de echipă și îi inspiră pe cei din jur, și fac astfel diferența pentru clienți, pentru colegi și chiar pentru societate.

Fiecare dintre cei selecționați de Cristina Neagu spune câte o poveste despre universul Kaufland: de la mediul de lucru, echipă, activități curente și până la toate micile detalii care fac dintr-o zi obișnuită o zi specială. Campania este și o invitație adresată candidaților de a-și atinge potențialul și de a-și construi o carieră în domeniu, prin mesajul: “Începe o carieră. Nu doar un job”.

“Rezultatele pe care le-am obținut de-a lungul timpului vin ca o confirmare a profesionalismului de care echipa noastră extinsă dă dovadă în fiecare zi, ceea ce face ca alăturarea celei mai bune jucătoare de handbal cu angajații Kaufland să fie una cât se poate de naturală. Prin această campanie, ne dorim să ajungem la toți cei care își doresc mai mult decât un simplu job, la cei care vor să își construiască o carieră în adevăratul sens al cuvântului în retail”, declară Estera Anghelescu, Recruiting & Employer Branding Director, Kaufland România.

Cei care își doresc să facă parte din echipa Kaufland pot consulta aici oportunitățile disponibile.

Articolul anterior

Al doilea unicorn fondat un român e gata să cucerească America: se va lista la bursă când atinge potenţialul de un miliard de dolari

Articolul următor

Analiză: Mai mult de jumătate dintre managerii de top români gestionează cu dificultate schimbarea sau incertitudinea

Articole din aceeași categorie
Total
3
Share