Fotograful Yaakov Herevon ne invită să privim “Lumea de aproape”

Institutul Cultural Român din Tel Aviv găzduiește, până în 15 martie, expoziția de fotografie “Lumea de aproape” a artistului israelian de origine română Yaakov Herevon.

Expoziția conține lucrări fotografice realizate prin tehnici de artă modernă, prin care Yaakov Herevon ilustrează crezul său artistic. Lucrările, realizate în stil close-up, prezintă detalii inedite ale lumii înconjurătoare, pe care altfel, prinși în vârtejul vieții cotidiene, privitorii nu le-ar observa.

Născut în Israel, Yaakov Herevon a fost mereu fascinat de moștenirea culturală familială primită din România, de la mama sa, născută la Galați. “Din adolescență și până la maturitate, am absorbit fuziunea integrării culturale dintre cultura românească, cea marocană și cea israeliană. De la tatăl meu am preluat valorile de muncă, familie și responsabilitate, iar de la mama am primit simțul artistic, creativitate și estetică”.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

A călătorit de multe ori în România, pentru a-și redescoperi rădăcinile românești. Rana la ochi suferită în timpul serviciului militar i-a influențat felul în care percepe și surprinde obiectele din jur prin lentila aparatului fotografic. A absolvit studiile de fotografie avansată la “Camera Obscura” și a participat la expoziții solo și colective în Israel și în România.

Articolul anterior

Liceenii din Sibiu reiau practica la compania Marquardt, după un an de pauză

Articolul următor

Târgul de Cariere dă startul sezonului de primăvară. Prima oprire: Iași

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share
Close