Banner

Revolut: +250.000 de utilizatori, la un an de la lansarea în România. Cine sunt utilizatorii și pe ce cheltuie banii?

România urcă pe locul al doilea în topul piețelor cu cea mai rapidă creștere pentru fintech-ul Revolut, după Marea Britanie, și este a cincea piață în Europa ca număr de utilizatori, după Marea Britanie, Franța, Polonia și Irlanda.

Peste 250.000 de români folosesc serviciul digital Revolut pentru a-și gestiona mai bine banii. Fintech-ul britanic a înregistrat o creștere record pe piața locală, unde deschide peste 1.200 de conturi pe zi. Revolut a pornit la drum cu o singură persoană în România, iar echipa locală, din care fac astăzi parte cinci persoane, și-a concentrat eforturile pe dezvoltarea comunității și pe încheierea de parteneriate, care au dus la creșterea exponențială a produsului.

Pentru a sărbători un an de activitate, Revolut oferă utilizatorilor noi și existenți posibilitatea de a comanda primul card fizic gratuit, direct din aplicație, între 9 și 26 mai. Echipa Revolut lucrează și la lansarea mai multor funcționalități, printre care o versiune a aplicației pentru copii, o platformă de investiții fără comisioane, posibilitatea de a plăti cu telefonul sau un program de fidelitate pentru utilizatorii existenți.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

“Faptul că am reușit să creștem atât de rapid confirmă că produsul nostru rezolvă o problemă reală. Mai bine de jumătate dintre utilizatori vin din așa-numitele efecte de rețea, recomandări primite de la prieteni sau familie. 250.000 de utilizatori înseamnă o responsabilitate: să continuăm să îmbunătățim calitatea serviciilor oferite, să ne implicăm activ în inițiative de educație financiară și să continuăm să creștem, pentru a le oferi românilor o alternativă semnificativ mai bună”, declară Irina Scarlat, Country Manager Revolut România.

Cine sunt utilizatorii Revolut și pe ce cheltuie banii?

Vârsta medie a utilizatorului Revolut din România este de 32 ani. El provine în principal din mediul urban. Orașele cu cel mai mare număr de utilizatori sunt București, Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Brașov și Constanța.

Tot mai mulți români aleg Revolut în detrimentul băncilor tradiționale, lucru demonstrat prin creșterea explozivă a volumului total al tranzacțiilor efectuate prin aplicație, volum ce depășește un miliard de euro. Peste 70 la sută dintre tranzacții sunt locale. Comercianții cu cel mai mare număr de tranzacții sunt OMV, Lidl, inmedio, McDonald’s, Taxify, Auchan, Carrefour și Glovo.

În topul țărilor unde românii plătesc cu cardul Revolut se numără Marea Britanie, SUA, Spania, Germania și Ungaria. Aceeași tendință poate fi urmărită și privința transferurilor către alte conturi bancare. O proporție covârșitoare o au transferurile către bănci din România, pentru plata ratelor la creditele contractate.

Utilizatorii din România apelează la Revolut și pentru a economisi bani, prin pușculițele digitale Vaults, pentru care folosesc o combinație de mărunțiș rămas după tranzacțiile efectuate și plăți recurente. Ei au deschis până acum peste 32.000 de Vaults, în care au strâns peste zece milioane de lei. România se află în top și atunci când vine vorba de numărul de utilizatori Premium și Metal: locul 3, după Marea Britanie și Franța.

DESPRE REVOLUT

A fost înființat în iulie 2015 și și-a propus să zguduie de la temelie sectorul financiar-bancar. Utilizatorii Revolut își pot deschide un cont curent în câteva secunde, direct din aplicație, pot cheltui, primi și trimite bani oriunde în lume, la cursul de schimb interbancar, pot avea expunere imediată la criptomonede și se bucură de un nivel ridicat de siguranță online și offline, datorită tehnologiei ce stă la baza produsului. Compania cu sediul în Londra are peste patru milioane de utilizatori în Europa și a obținut finanțări în valoare totală de 336 milioane de dolari, de la investitori precum Index Ventures, Balderton Capital, Ribbit Capital sau DST Global. Peste 10.000 de utilizatori își deschid noi conturi Revolut, în fiecare zi.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share