Lucian Bute, în Panteonul sporturilor din Québec

Fostul boxer româno-canadian Lucian Bute, campion mondial IBF la categoria supermijlocie, timp de cinci ani, a fost inclus în Panteonul sporturilor din Québec, pentru performanţele realizate în cariera sa.

Bute a intrat în posteritate la a 30-a Gală a Panteonului Sporturilor din Québec, alături de hocheistul Guy Carbonneau, schiorul de fond Alex Harvey, hocheista Caroline Ouellette şi Marie-Hélène Prémont, o specialistă în mountain bike. În acest Hall of Fame al provinciei canadiene au fost primiţi şi arbitra de fotbal Sonia Denoncourt şi Tom Quinn, preşedintele Consiliului de administraţie al Institutului Naţional de Sport din Québec.

“Când am sosit aici, în 2003, nu vorbeam nici franceza, nici engleza. M-am integrat bine, Québec m-a adoptat. Am reuşit să vând 20.000 de bilete la Centre Bell pentru fiecare meci. Azi, viaţa mea este aici, familia este alături de mine, copiii sunt născuţi aici. Sunt ca un adevărat locuitor al Québecului”, spune Lucian Bute.

Lucian Bute şi-a anunţat încheierea carierei în martie 2019, la 39 de ani. Are în palmaresul său de boxer amator o medalie de bronz la Mondialele din 1999 şi o medalie de aur la Jocurile Francofoniei din 2001 de la Ottawa-Hull (Canada), ambele la categoria welter.

Articolul anterior

Cererea de specialiști în contabilitate și salarizare s-a dublat în 2021. Accace România va recruta cel puțin 30 în 2022

Articolul următor

Te crezi mai puțin bun decât ești de fapt? S-ar putea să suferi de Sindromul impostorului

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share