Școala Tehnică Holcim pregătește a doua generație de tehnicieni în construcții.
18 absolvenți de liceu, din totalul de candidați înscriși și examinați, au fost selectați pentru a urma cursurile Școlii Tehnice Holcim din Aleșd, județul Bihor, un program educațional dedicat pregătirii unei noi generații de profesioniști.
Dezvoltată în parteneriat cu Colegiul Tehnic Alexandru Roman din Aleșd, acreditată și recunoscută de Ministerul Muncii și Educației din România, Școala Tehnică Holcim este un program de școlarizare gratuit, cu o curriculă ce cuprinde ateliere tehnice și practice.
- Peste 10.000 de tineri și profesioniști își caută un job, toamna aceasta, la Angajatori de TOP Timișoara și București
- Veeam Software caută 20 de studenți pentru a doua ediție a programului de internship plătit
- Amazon angajează 250.000 de oameni în SUA, pentru perioada cumpărăturilor de sărbători, şi mărește salariile
“Este unul dintre cele mai ambițioase programe de educaționale ale Holcim în România, cu ajutorul căruia contribuim la dezvoltarea generațiilor viitoare de profesioniști în construcții. E un proiect ce evoluează de la an la an și prin care reușim să le insuflăm tinerilor pasiunea pentru industria noastră, dar și valori sănătoase pentru un început de carieră. Am atras alături de noi tineri dornici să crească, să inoveze și să facă performanță, alături de care construim viitorul Holcim în România”, susține Mădălina Crăciunescu, director Resurse Umane și Organizație Holcim România.
În următorii doi ani, elevii vor învăța și își vor dezvolta abilități și competențe esențiale despre procesul de fabricare a cimentului, mentenanță mecanică, preventivă și electrică, standarde și controlul calității, tehnologia prefabricatelor, SSM și mediu. La finalul programului, vor fi angajați în Grupul Holcim România.
“Cu fiecare generație de elevi care își doresc să se descopere și să găsească o sursă de motivație în ce își doresc de la viață, se arată un viitor de succes al Școlii Tehnice Holcim. Faptul că am pornit și cu a doua generație de viitori tehnicieni în industria construcțiilor demonstrează că lucrurile merg în direcția corectă”, declară Florin Păcurar, director fabrica de ciment Holcim din Aleșd.
Modulele practice vor fi realizate în diverse divizii de business din Grupul Holcim România, precum: ciment, betoane, prefabricate și agregate. Pe lângă programul de școlarizare complet gratuit, Holcim le oferă elevilor cazare și masă, burse de merit, transport, echipament individual de protecție și toate materialele de studiu necesare pentru un cadru optim de învățare.